subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Sport / FK Breznica uspješno realizovao projekat “Fudbal i prijateljstvo za zdravu i sretnu djecu”

FK Breznica uspješno realizovao projekat “Fudbal i prijateljstvo za zdravu i sretnu djecu”

U partnerstvu sa FIFA fondacijom koja je osigurala finansijsku podršku, u okviru svog programa za podršku zajednicama (FIFA Foundation Community Programme), FK Breznica je uspješno realizovao projekat “Fudbal i prijateljstvo za zdravu i sretnu djecu”.

Projekat je imao za cilj promovisanje zdravih stilova života i zalaganje za zaštitu ljudskih prava i uključivanje ugroženih i ranjivih djece i mladih u život zajednice. Kroz aktivnosti projekta popularizujemo odgovorno i zdravo ponašanje, edukujemo djecu o važnosti zdravog načina života i edukujemo trenere i volontere kako organizovati inkluzivne i zabavne aktivnosti te osigurati učestovanje i interes djece

Djevojke i dječaci, treneri i trenerice, zajedno učestvuju u aktivnostima, jer je rodna ravnopravnost jedan od naših prioriteta.

U okviru projekta organizovan je edukativni seminar za trenere i volontere, radionice za osnaživanje djevojčica i dječaka, inkluzivne sportske aktivnosti, te okrugli sto „Sport kao alat za promociju zdravlja i socijalne inkluzije”.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Potoci“ treći na državnom takmičenju

Na državnom prvenstvo za mlade u karateu, Karate klub POTOCI u generalnom plasmanu zauzeo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.