četvrtak , maj 28 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Fontana na Trgu “13. jul” danas puštena u rad

Fontana na Trgu “13. jul” danas puštena u rad

Danas je posle četiri godine od početka izgradnje puštena u rad fontana na Trgu “13. jul” u prisustvu Igora Golubovića, predsjednika opštine, Slavoljuba Popadića, izvršnog direktora Rudnika uglja i Aleksandra Mitrovića, predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja.

– Danas smo se ovde okupili da na svečan način građanima damo na upotrebu fontanu koju su sticajem okolnosti malo duže čekali nego što je bilo predviđeno originalnim planom. Danas smo ovde gdje puštamo u pogon jedan od objekata koji čini jedinstvenu cjelinu užeg gradskog jezgra koja treba svima nama, Pljevljacima da omogući fino mjesto za druženje i sastajanje, organizovanje kulturnih manifestacija gdje će Pljevlja imati centar grada prilagođen onoj istoriji i budućnosti kakvu zaslužuje. Ovaj projekat je ostvaren u pratnerskom odnosu sa Rudnikom uglja – kazao je Golubović i dodao da je vrijednost radova oko 75.000 vera, gdje je Rudnik platio 60.000 evra za uređenje ne samo fontane već i malogTrga „13 jula“. Po njegovim riječima u toku su završni radovi na adaptaciji Ulice kralja Petra, a planirano je za nedelju dana objavljivanje tendera za rekonstrukciju Trga „ Đorđija Peruničića“ u dijelu izgradnje stepeništa.

fontana naslovna

Mitrović je istakao da je Rudnik još jednom pokazao da je pravi partner opštini i da je ovo jedna od njihovih vrijednih donacija u poslednjih desetak godina.

–  Malo se duže čekalo na završetak radova ali smo dobili nešto što je ponos grada – kazao je Mitrović.

fontana 2

fontana tri

 

Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

boban-mugoc5a0a-ijzcg

Mugoša: Kraj epidemije moguć 2. juna

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je da bi kraj epidemije koronavirusa u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *