utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / FZO: Servis eBolovanje za produženje bolovanja

FZO: Servis eBolovanje za produženje bolovanja

OD SJUTRA

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore (FZO) donio je odluku da privremeno osnuje servis eBolovanje koji će osiguranici moći da koriste kako bi podnijeli zahtjev za produženje bolovanja. To je uvedeno postupajući na osnovu novousvojenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

Servis, koji će biti dostupan od sjutra do 30. aprila, može se pronaći na portalu eZdravlje, u sklopu odjeljka eNaručivanje.

„Oni osiguranici koji imaju otvoreno bolovanje preko prvostepenih ljekarskih komisija Fonda, će se po automatizmu bolovanje produžiti do 30. aprila ove godine uz zahtjev koji podnose izabranom doktoru. Takođe, oni osiguranici koji imaju odobreno bolovanje od strane izabranog doktora, potrebno je da, ukoliko žele da produže bolovanje, upute zahtjev svom izabranom ljekaru kako bi bolovanje bilo produženo do 30. aprila“, pojasnio je direktor FZO-a Sead Čirgić.

Čirgić napominje da će upravo servis eBolovanje omogućiti onlajn podnošenje zahtjeva za produženje bolovanja.

„Želim da napomenem da prilikom korištenja ovog servisa istovremeno neće biti u mogućnosti da se koristi servis eTerapija i eDoznaka. Odnosno, u toku jednog dana moguće je koristiti samo jedan servis u okviru servisa eNaručivanje“, istakao je Čirgić.

On je kazao da će, nakon naručene usluge, osiguranici putem SMS-a dobiti informaciju kada je njihov zahtjev za bolovanje realizovan.

„Osim korištenja portala eZdravlje kod zahtjeva za produženje bolovanja, naši osiguranici te zahtjeve mogu uputiti lično, kod svog izabranog ljekara, ali odlaskom koji u ovom momentu ne preporučujemo“, naveo je direktor FZO-a.

Foto: FZOFoto: FZO

Kako je kazao, Fond od sjutra neće primati zahtjeve po osnovu ostvarivanja prava obaveznog zdravstvenog osiguranja, a koji se odnose na sve vrste refundacija troškova, kao i potvrde koje su dobijali od strane Fonda, poput potvrda za nabavku pomagala.

„Ove su mjere bile neophodne kako bismo smanjili pristup naših osiguranika, prije svega ljekarima, jer u ovom momentu oni sam nam najpotrebniji. Ovim putem želim da obavijestim i osiguranike Podogorice da ćemo od sjutra veče obezbijediti dežurstva stomatoloških ambulanti, po dvije ambulante će dežurati radnim danima a za vikend ćemo obezbijediti dežurstvo tri stomatološke ambulante“, rekao je Čirgić.

Prema njegovim riječima, pomenute mjere će biti na snazi do 30. aprila.

„O eventualnim izmjenama o režimu rada i primanju zahtjeva blagovremeno ćemo obavještavati naše osiguranike. Jedini zahtjevi koje naši osiguranici mogu predavati na područnim jedinicima jesu zahtjevi za Zdravstvene knjižice za novorođenčad, kao i zahtjeve za odobrenje ljekova za one ljekove koje odobrava Komisija Fonda“, zaključio je Čirgić.

 

 

Foto: FZOFoto: FZO
izvor: rtcg.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vozači oprez: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Putevi u Crnoj Gori su danas mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena. Vozačima se savetuje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.