ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Gačević: Osnovaćemo mobilnu asfaltnu bazu u Pljevljima

Gačević: Osnovaćemo mobilnu asfaltnu bazu u Pljevljima

Katastrofalno stanje u kojem se nalazi naša saobraćajna infrastruktura i potreba za asfaltiranjem novih i održavanjem već postojećih kolovoznih konstrukcija u gradskom jezgru koje su uveliko u lošem stanju, kao i povezivanje sela i asfaltiranje putnih pravaca na cijeloj teritoriji naše opštine, te potreba za ostvarivanje dobre putne veze sa susjednim gradovima, nameće kao imperativ osnivanje mobilne asfaltne baze u našoj opštini.

Postojeći način snabdijevanja asfaltnom masom, čija se doprema vrši iz druge opštine i dugo trajanje transporta koji utiče na kvalitet i ugradnju iste, još jedan je razlog za realizaciju ovog projekta.

Kvalitetan kameni materijal koji posjeduje pljevaljska opština omogućava izradu kvalitetnog asfalta.

Glavni uslov za montažu mobilne asfaltne baze je odabir lokacije. Lokacija na kojoj bi se vršila montaža, a kasnije i korišćenje iste mora biti udaljena od naseljenog mjesta više od tri kilometra vazdušne linije.

U saradnji preduzeća osnovanih od strane lokalne samouprave i privatnih investitora, a u skladu sa prostorno – planskom dokumentacijom u cilju ispunjavanja svih zahtjeva koji će garantovati očuvanje životne sredine, ostvarićemo projekat instaliranja mobilne asfaltne baze sa idejom da njen kapacitet pokriva potrebe prvenstveno opštine Pljevlja, kao i drugih lokacija do kojih je transport moguć, bez gubitka na kvalitetu.

Imajući u vidu da naš program podrazumijeva da svako selo mora imati asfaltiran put, ostvarenje projekta instalirane asfaltne baze nameće se kao najprirodnije rešenje, a ujedno i omogućava otvaranje novih radnih mjesta.

I to ćemo da učinimo!

DRŽITE NAS ZA RIJEČ!

Marko Gačević, dipl. inženjer građevine, kandidat za odbornika pobjedničke koalicije „Demokratski front – Za budućnost Pljevalja – Milan Lekić“

About novinepv

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.