nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Gimnazijalci u pobjedničkoj ekipi hakatona ,,E-mobiliši se“

Gimnazijalci u pobjedničkoj ekipi hakatona ,,E-mobiliši se“

Gimnazijalci u pobjedničkoj ekipi hakatona ,,E-mobiliši se“

Četiri učenice Gimnazije ,,Tanasije Pejatović“ su bile dio pobjedničkog tima hakatona ,,E-mobiliši se“, u okviru projekta Panda Labs Junior for Just Transition. Na hakatonu, koji je održan 8. i 9. aprila u Nikšiću, učestvovalo je ukupno 16 učenika Gimnazije predvođenih profesoricama biologije Tanjom Dragašević i Vesnom Kastratović.
Tema hakatona je bila e-mobilnost, a timovi su na ovu temu razvijali biznis (start-up) ili NVO ideje, sa ciljem da riješe probleme koje konvencionalni pristup saobraćaju proizvodi.

Timovi su na svojim idejama radili 24 časa, nakon čega su ih prezentovali stručnom žiriju.

Najbolji tim hakatona ,,E-mobiliši se“ dobio je priliku da učestvuje na regionalnoj konferenciji u Sjevernoj Makedoniji.
Prema odluci stručnog žirija, zasnovanoj na zbiru više pojedinačnih kriterijuma, pobjednik hakatona ,,E-mobiliši se“ bio je tim sa idejom ,,SunBus“.

,,SunBus“ se zalaže za elektrifikaciju javnog prevoza u Opštini Pljevlja, sa akcentom na prevoz učenika koji žive u prigradskim naseljima.

Članovi tima „SunBus“ su četiri učenice Gimnazije: Dunja Dragašević, Lejla Harbić, Ena Katana, Miljana Peruničić i dva studenta Anel Perezić i Matija Došljak.

Izvor-facebook

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.