sreda , jul 15 2020
Početna / Vijesti / Politika / Gogić pozvao na zajednički cilj vlasti i opozicije u Pljevljima

Gogić pozvao na zajednički cilj vlasti i opozicije u Pljevljima

Treba da se takmičimo ko će više donijeti koristi za ovaj grad, a ne da se politički međusobno satiremo a prednovogodišnji koktel SNP-a imao jedan zadatak i cilj.

-Da shvatimo da su Pljevlja grad svih nas i da danas, odgovornije nego ikad do sad, moramo da kažemo – ne pitaj šta Pljevlja mogu da urade za tebe, već pitaj šta mi možemo da uradimo za dobrobit Pljevalja i naših građana, rekao je Radoman Gogić, predsjednik OOSNP, sinoć u Hotelu Pljevlja, poručujući da „svi dobronamjerni moraju biti svjesni da samo zajedno možemo da se izborimo za rješavanje problema sa kojima se Pljevlja suočavaju“. Zato, bez obzira na naše razlike po mnogim pitanjima, pozvao je, najodgovornije za sudbinu Pljevalja, da naprave akciono jedinstvo svih Pljevljaka i da se prije izbora „dogovorimo oko strateških pitanja privrednog i ekonomskog razvoja naše Opštine, zaštite životne sredine, izgradnje infrastrukturnih objekata novih i nedovršenih i rekonstrukcije starih i dotrajalih, jer svi mi, bili vlast ili opozicija, treba da udišemo ovaj pljevaljski vazduh“.

Koktel SNP gosti

Gogić je predložio „zajedničku novu strategiju opstanka i razvoja Pljevalja“ ističući da Pljevljaci, htjeli mi to priznati ili ne, plaćaju „cijenu demokratske nezrelosti, jer do sada važeći politički putokazi vode na stranputicu, a Pljevljaci za stranputice više, očigledno, nemaju vremena“.

-Elektroprivreda Crne Gore je prije nekoliko dana raspisala tender i opredijelila 900.000 evra za izradu idejnog projekta rješavanja problema životne sredine u Pljevljima. Nas Pljevljake, koliko ja znam, oko toga nisu pitali. U tom tenderu se govori šta treba uraditi da se proizvodnja TE Pljevlja smanji za 50%, a da se 2022. godine mora zatvoriti ukoliko se ekološki problemi ne riješe. Sada nama u Pljevljima treba akciono jedinstvo, kakav treba da nam izgleda grad i okolina za četiri godine (ogromni otvoreni kopovi, deponije, vještačka neuređena jezera, ne rekultivisano zemljište, izmještena korita rijeka, podignute kote terena na više lokaliteta i td). Ko god pobijedi na predstojećim lokalnim izborima u opoziciji mora imati podršku. Mi smo pokazali kako to funkcioniše u periodu 2006-2011. godine,  ali je za takvo nešto potrebna obostrana odgovornost , rekao je Gogić podsjećajući na statistiku da je za prvih 8 mjeseci ove godine u Pljevljima rođeno 126 beba, a umrlo 296 ljudi, bojeći se da će na popisu za tri godine „Pljevalja vratiti za cio vijek unazad“. Najavljujući početak izborne kampanje za lokalne izbore u 2018, Gogić smatra da je bitno „koliko će biti moćan faktor okupljanja svih snaga i potencijala u cilju zaštite opstanka Pljevalja“. Gogić je pozdravio prisutne predstavnike vjerskih zajednica, svih političkih partija izuzev Bošnjačke stranke, NVO sektor, novinare i posebno političke aktiviste SNP-a čestitajući predstojeće praznike.

koktel SNP

koktel SNPSNP5

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Upućeni dopisi Savjetu Evrope povodom diskriminacije Srba i progona Crkve u Crnoj Gori

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska, Vladislav Bojović uputio je dopise svim članovima Odbora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *