ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / GOLUBOVIĆ OBIŠAO POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

GOLUBOVIĆ OBIŠAO POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović sa saradnicima obišao je juče postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima. Tom prilikom upoznao se sa načinom rada cijelog sistema, sa stepenom realizacije radova u smislu ugradnje opreme i spremnosti za funkcionalno ispitivanje kompletnog postrojenja.

Obilasku su prisustvovali i predstavnici izvođača, nadzora, članovi jedinice za implementaciju projekta i predstavnici doo “Vodovod-a” Pljevlja, koji će i rukovoditi postrojenjem.

postrojenje predjednik

postrojenje preddednik 2

 

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo sa stepenom obučenosti predstavnika doo “Vodovod” koji su angažovani na postrojenju, dok će se o kvalitetu izvedenih radova, ugrađenoj opremi, kao i o spremnosti kompletnog sistema za rad izjasniti Komisija za tehnički prijem nakon završetka svih radova, koji će se okončati do kraja mjeseca.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Židovićima projektovano je za 28.000 stanovnika i treba da zadovolji potrebe našeg grada  narednih godina. Napominjemo da je ukupna vrijednost objekta šest miliona eura. Grant od 3,5 miliona eura obezbjeđen je iz IPA 2010,  a 2,5 miliona je kreditno zaduženje opštine od Evropske investicione banke.

Kabinet predsjednika

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.