nedelja , avgust 9 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Golubović: Opština Pljevlja će ostati posvećena problemima migracija

Golubović: Opština Pljevlja će ostati posvećena problemima migracija

U Opštini Pljevlja održan je sastanak radnog tima za praćenje migrantske krize.

Obraćajući se prisutnima predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je naglasio da pored niza aktivnosti koje su prisutne u lokalnoj upravi nametnulo se i pitanje migracija.

„Do sada je Opština Pljevlja uspjevala da odgovori na izazove koje  sa sobom donosi ova društvena pojava. U slučaju većeg priliva migranata Opština nema adekvatan odgovor“- istakao je predsjednik Golubović.

Takođe je naglasio da će Opština biti posvećena problemima i izazovima koje donosi ova pojava i biti pouzdan partner institucijama na državnom nivou koje djeluju na polju migracija.

Od početka 2018. godine Opština Pljevlja se nalazi na trasi kretanja migranata i izbjeglica iz zemalja Azije, Afrike, i Bliskog istoka prema Zapadnoj Evropi. Opština Pljevlja je tokom 2018. i 2019. godine izdvojila značajna sredstva iz tekuće budžetske rezerve za smještaj migranata i izbjeglica.

U radnom djelu sastanaka radnog tima za praćenje migrantske krize u našoj opštini pored predstavnika relavantnih institucija iz našeg grada prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija: UNHCR-a ,UNICEF-a i međunarodne organizacije za migracije (IOM) .

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pomen žrtvama Oluje

U Manastiru Ostrog pomen za sve stradale Srbe iz Krajine

  Srpski nacionalni savjet Crne Gore, uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija, povodom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *