utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Golubović zatražio sankcionisanje radnika koji su odbili da podlože kotlove

Golubović zatražio sankcionisanje radnika koji su odbili da podlože kotlove

Predsjednik Opštine Igor Golubović zatražio je danas da se sankcionišu u najkraćem roku u skladu sa zakonom radnici “Grijanja” odnosno ložači koji su odbili da podlože kotlove i zbog kojih pljevaljska domaćinstva nemaju grijanja iako su se stekli uslovi za početak grejne sezone. Na konferenciji za štampu, Golubović je kazao da niko od radnika nije najavio štrajk, niti dostavio zahtjeve.

– U “Grijanju” je zaposleno 8 ložača od kojih su trojica na bolovanju. Dakle pet ložača bukvalno drži u šaci preko 3.000 građana. Ova lokalna uprava to neće dozvoliti. Mi ne smijemo dopustiti da zbog poremećenih međuljudskih odnosa trpe djeca, stariji ljudi i da rizikujemo havarije u kotlovima – kazao je Golubović na današnjoj konferenciji za štampu.

Zbog kašnjenja zarada ložači su ranije najavljivali štrajk, a u rešavanje problema uključila se Opština kao korisnik i osnivač, iako je u pitanju privredno društvo. Po riječima Golubovića, zaposlenima su za 15 dana isplaćene dvije zarade i pronašli su model, odnosno dogovorili akontativne usluge, kako bi se obezbijedilo da zaposleni dobiju bar jednu zaradu mjesečno. Upućeni tvrdi da postupak ložača predstavlja težu povredu rada, za koju Zakon predviđa novčanu kaznu ili prestanak radnog odnosa.

Nezvanično, ložači su odbili da podlože kotlove iz revolta prema poslovođi M. P. , protiv koga su podnijeli prijavu zbog sumnje da je otuđio oko 10 tona uglja.konferencija golubovic grijanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Prema informacijama koje je redakcija portala dobila od nadležnih u opštini Pljevlja isporuka peleta po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.