subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Gori deponija piljevine pored Vektra Jakić, dim guši mještane

Gori deponija piljevine pored Vektra Jakić, dim guši mještane

Od podne ponovo gori deponija piljevine pored Vektre Jakić. Mještani koji žive u neposrednoj blizini zbog dima i veoma neprijatnopg mirusa na ovoj vrućini ne mogu da otvore prozor. Međutim kako su nam rekli ni to ne pomaže jer kada dune vjetar mirus paljevine ukazi u prostorije.

Da ne pričamo o sušenju veša i obavljanja neophodnih radova u dvorištu i oko kuće, rekao nam je jedan od mještana Dragan Kartal

VD komandir Službe zaštite i spašavanja Bogdan Bojović ranije nam je kazao nam je da je ovaj problem decenijama nerješiv zbog toga što se radi o ogromnoj deponiji gdje se nekada odlagala piljevina KID-a „Jakić“ koji je kupila kompanija Dragana Brkovića „Vektra Jakić“.

Radi se o ozbiljnom problemu. Zaista ne znam čije je vlasništvo, ali tu su milioni kubika piljevine, to je ekološka crna tačka. Svaka intervencija vatrogasca na samoj deponiji je nemoguća. Ne samo kada gori već prilikom penjanja postoje vrtače od nekoliko desetina metara u koje čovjek može upadne i nestane. Za ovaj problem se zna decenijama, ali niko ništa konkretno nije uradii mada je Služba zaštite upozoravala nadležne. Mi ćemo poslati vozilo da prska deponiju, ali ne znam koliko će to pomoći, jer ako je požar u dubini može potrajati i danima, kazao je Bojović.

Izvor-pvportal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.