subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Građani prijavili 70 „kupljenih“ diploma, od kojih 17 iz Pljevalja

Građani prijavili 70 „kupljenih“ diploma, od kojih 17 iz Pljevalja

Vlada Crne Gore još uvijek nije zvanično imenovala komisiju koja će se baviti provjerom validnosti diploma u javnom sektoru, a procjene su da ih je oko 35.000 stečeno na sumnjiv način.

Na birou rada imamo oko 15.000 visokoškolaca koji ne mogu da se zaposle, a institucije su pune kadrova koji imaju samo papir sa nekim zvanjem, tvrdi Zarija Pavićević.

Članovi tog tima već rade na prikupljanju materijala, a kako je za „Dan“ kazao Zarija Pavićević, jedan od članova, za samo 15 dana uspjeli su po prijavama građana da otkriju 70 diploma medicinskih radnika i policajaca, koje dolaze iz pojedinih manjih gradova u Srbiji, a za koje se sumnja da su stečene nelegalno.

Rad tima zamišljen je tako da se prvo provjere one diplome za koje nam građani ukazuju da su stečene nezakonito, odnosno da lice nije završilo školu za koju tvrdi da je ima. Mi smo odlučili da pozovemo građane da nam prijave sumnjive diplome, jer ipak smo mi malo društvo i svako zna svakoga. Obradili smo 70 prijava i imamo jako zanimljivu situaciju u Opštoj bolnici u Pljevljima gdje je prijavljeno 17 potencijalno lažnih diploma, u pitanju je šest isprava iz Tutina, od kojih je svaka zavedena pod istim djelovodnim brojem i istog datuma, drugi broj diploma je iz Novog Sada, Kule i Sokolca, a sve su za srednju školu – kaže Pavićević.

Izvor Dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *