sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Građani Guka najavljuju proteste ukoliko nastave sa restrikcijama i neasfaltiranjem

Građani Guka najavljuju proteste ukoliko nastave sa restrikcijama i neasfaltiranjem

Grupa građana naselja Guke, obratila se Pljevaljskim novinama, javno tražeći odgovornost zaposlenih u „Vodovodu“ koji im u večernjim satima isključuju vodu kako bi imali veće uštede kroz manje račune za struju

“ Iako neki pokušavaju da stignu do Evrope, građani Guka, vjerovali ili ne, sigurnim korakom idu u 18. vijek. Pola godine im je voda neispravna, a drugu polovinu godine voda im se isključuje u noćnim satima. Kada su u prethodnom periodu pitali menadžment Vodovoda zašto se ne koriste pumpe, kako bi se stanovnicima Guka poboljšalo vodosnabdijevanje (što je rađeno za vrijeme jednog od prethodnih direktora), direktor je odgovorio da im se ne isplati da uključuju pumpe, jer to preduzeću povećava troškove poslovanja. O troškovima pastorčeta niko ne brine. Građani Guka plaćaju vazduh, jer kad se ujutru otvori ventil na Bogiševcu, iz vodovodnih cijevi umjesto vode izlazi vazduh, a vodomjer prolazak vazduha registruje kao potrošnju vode. Pošto se voda isključuje u periodu kada je niža tarifa struje, građani Guka ne mogu uključiti bojler, mašinu za veš, mašinu za sude… što im povećava troškove struje. Voljeli bismo znati da li Upravni odbor Vodovoda isključuje vodu u svojim naseljima? Bio bi red da smo ravnopravni.

Za ovo nije kriv samo Vodovod, već i Savjet MZ Guke, predsjednik MZ, koji se prihvatio funkcije, a učinak je – nula. Obaveza predsjednika MZ je da prođe kroz naselje, markira probleme, porazgovara sa građanima o problemima.

Neasfaltirane ulice su priča za sebe. Liče na lavirint koji je u kišnom periodu teško riješiti, zjape kao nemani i čekaju nove izbore. Voljeli bismo kada bi nam opštinske vlasti objasnile gdje su pare od legalizacije. Rečeno nam je da će biti uložene u infrastrukturu ulica. Ne prihvatamo odgovor: ,, Nijesu svi platili legalizaciju“. Zakon je jasan, primjenite ga! Pošto je danas jedino moguće neki problem riješiti protestom, ako se situacija ne promijeni, građanima Guka – zapuštenom pastorčetu grada, preostaje jedino da se samoorganizuju i krenu u proteste“, poručuju građani Guka. 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.