subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Homerov dramski teatar gostuje u Pljevljima

Homerov dramski teatar gostuje u Pljevljima

U saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, Dramska radionica Kulturnog centra Homer iz Podgorice, u utorak 17.12.2019. u Domu kulture Pljevlja sa početkom u 19 časova izvodi predstavu „Mrtve duše-Konferencija za štampu“. To je 6 po redu pozorišna predstava Homerove dramske radionice iz Podgorice koja okuplja amatere sa oštećenim vidom. Predstava „Mrtve duše“ rađena je po motivima istoimenog romana Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i po motivima dramatizacije Mihajla Bulgakova. Bavi se temom prevare i manipulacije u svim sferama društva. Predstava ima formu konferencije za medije na kojoj se autorski tim obraća direktno publici u vidu prezentacije predstave. Konferencija se sastoji od dijela namjenjenog sponzorima i pokroviteljima, segmenta posvećenog Gogolju, prodaje „Mrtvih duša“, ličnog upoznavanja sa dušama učesnika i njihovim očekivanjima, komemoracije; te pitanja iz publike.

Predstava je predpremijerno izvedena u Podgorici 24. 09.2019. a premijera je uslijedila 29.09. u Zagrebu , na 11-tom BIT festivalu . Dva dana kasnije igrana je u Banja Luci, u Narodnom pozorištu Republike Srpske na maloj sceni “Petar Kočić“ a narednog dana, 2. oktobra i u Centru za kulturu u Derventi. Homerova dramska radionica nastupila je sa ovom predstavom i u Baru u petak 29.novembra pred punom salom Dvorca kralja Nikole u tom gradu.

Predstavu je režirao Petar Pejaković, muzika – Anđela Bugarin, kostimografija – Ana Nikolić. Igraju: Miloš Spaić, Miljan Otašević, Bojana Otašević i Tijana Janković. Predstava je postavljena i igra se u okviru projekta „Homerova kulturna scena“, koji realizuje NVO Kulturni centar Homer uz finansijsku podršku Ministarstva kulture. Projektom je predviđeno 6 nastupa do kraja godine.

Ulaz je besplatan. Besplatne ulaznice se mogu podići na biletarnici Doma kulture na dan predstave u periodu od 12časova.

Predstava mrtve duše

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.