ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Hrabri drugari Dario Soković i Sajra Karović kod predsjednika opštine Pljevlja

Hrabri drugari Dario Soković i Sajra Karović kod predsjednika opštine Pljevlja

Dvoje drugara Daria Sokovića i Sajru Karović danas je primio predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević, koji je upriličio prijem za djecu i njihove roditelje. U neformalnom razgovoru  ukazao je na važnost međusobne građanske solidarnosti čiji je primjer dao osmogodišnji Dario, ali i na neophodnost poštovanja kodeksa novinarske struke, posebno kada se izvještava o djeci, saopšteno je iz Kabinet predsjednika Opštine.   Dario jje pokazao izuzetnu hrabrost i prisebnost pokušavajući da pomogne dvije godine mlađoj drugarici koja je upala u kanal sa vodom dubine metar i po.

„Događaj nije prošao nezapaženo ni u očima pljevaljske lokalne uprave. Zadovoljstvo mi je što smo danas sa Dariom, Sajrom i njihovim roditeljima u opuštenom razgovoru sumirali utiske o događaju koji nam je poslužio kao upozorenje, ali je probudio i lijepa osjećanja divljenja Dariovoj hrabrosti i Sajrinoj smirenosti. Takođe, razgovarali smo i o profesionalnom činu policijskog službenika Novice Tomaševića, čijom brzom reakcijom je događaj završen u korist svih nas“, kazao je Kovačević.

Tim povodom, predsjednik Opštine uručio je Dariu i Sajri skromne poklone uz želje da njihovo prijateljstvo traje dugo i da svojim djelovanjem i ubuduće daju dobar primjer društvene odgovornosti i humanosti.

Dario i sarja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.