ponedeljak , oktobar 21 2019
Početna / Vijesti / Politika / Human gest – Mlade Socijaldemokrate nastavljaju sa akcijama

Human gest – Mlade Socijaldemokrate nastavljaju sa akcijama

U zajedničkoj akciji Foruma mladih i Foruma žena, Socijaldemokrate su još jednom pokazale na djelu koliko im je važna briga za socijalno najugroženije slojeve stanovništva.
Beskućništvo kao kompleksan društveni problem se dodatno usložnjava u periodima društvenih kriza i transformacija a kod nas je, slobodo možemo reći, jedan od neminovnih učinaka tranzicije. Interesantno da status beskućnika imaju pojedinci sa različitim porodičnim, finansijskim, radnim biografijama, što jasno pokazuje da se u riziku od beskućništva možemo naći svi.
Pljevlja su prva, i pored Glavnog grada Podgorice i jedina opština u Crnoj Gori, koja ima sklonište za ovaj posebno ranjivi dio populacije.
Opštinski odbor Socijaldemokrata Pljevlja podržava dosljedan i sistematičan pristup podrške pojedincima pogođenim ovim problemom, a koji se već postepeno izgrađuje u Pljevljima i kao dobar model mora da bude primjenjen i u drugim opštinama. Uz integrativni model podrške potrebna je dalja senzitivizacija – pojačana osjetljivost društvene zajednice na problem beskućništva. Zašto? Zato što je, nažalost, ovaj društveni problem za one koji nisu njim pogođeni često „nevidljiv“ – rekla je za naš portal Emina Salihović, članica Predsjedništva OO SD Pljevlja.
U tom smislu, ovim putem ukazujemo na značaj tješnje međusektorske saradnje, dok ćemo se u budućem periodu zalagati za uključivanje svih društvenih i političkih subjekata u rješavanje ovog problema, kroz unapređenje zakonske regulative, usvajanje planova i strategija, kampanje o podizanju svijesti, kao i podršku i rad sa pojedincima i grupama koji su pogođeni ovim problemom, ističu Socijaldemokrate.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-e6f6d2d127d599330ba55dea46284eaf-V

Veljković: Sramna Markovićeva računica – atak na zdravu pamet

Ekološka šteta u iznosu od 65 miliona eura koju je vlast nanijela gradjanima Pljevalja je, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *