nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / HUMANITARNA AKCIJA KULTURNOG CENTRA „PREDRAG PEĐA LEOVAC“

HUMANITARNA AKCIJA KULTURNOG CENTRA „PREDRAG PEĐA LEOVAC“

Poštovani prijatelji,

svjedoci smo da je, nažalost, u porastu broj naših sugrađana koji živi u izrazito teškim uslovima. Teško breme siromaštva je najčešće nesnošljivo. Ono iscrpljuje životnu snagu čovjeka i nameće se kao bezizlazna situacija. Srećom, u našem gradu je uvijek bilo humanih ljudi spremnih da priskoče u pomoć svima koji se nalaze u nevolji. Neki od njih i danas djeluju u tom pravcu, nesebično  pomažući mnogima, zbog čega im svi dugujemo duboku naklonost i zahvalnost.

Po ugledu na njih, ali i zbog potrebe da proširimo i dodatno popularizujemo humanitarni rad u našem gradu, imamo čast i zadovoljstvo da najavimo prvu humanitarnu akciju u organizaciji Kulturnog centra „Predrag Peđa Leovac“, koji je samim osnivanjem zamišljen kao udruženje građana pod čiji opseg djelatnosti potpada i humanitarni rad.

Ovom humanitarnom akcijom biće obuhvatićeni isključivo naši sugrađani koji su u stanju ekonomske ugroženosti. U zavisnosti od prikupljenih novčanih sredstava nastojaćemo da, shodno datim mogućnostima, pomognemo i đacima seoskih škola, kojima je zbog različitih razloga proces školovanja otežan. Takođe, u planu je i pomoć našim najvećim borcima – licima sa invaliditetom.

Molbe za učešće u ovoj humanitarnoj akciji će u narednim danima biti dostavljene na adrese brojnih pljevaljskih preduzeća, ugostiteljskih objekata, trgovačkih radnji, odnosno mnogim pravnim licima od kojih ćemo očekivati pomoć, jer će od nje zavisiti uspjeh ove akcije humanosti i solidarnosti.
FB_IMG_1509956082072
Pljevljaci su nadaleko prepoznati kao dobri domaćini čije je gostoprimstvo i predusretljivost mogao da osjeti svaki dobronamjerni čovjek. Nadamo se da će se i ovaj put široka pljevaljska duša otvoriti u cilju pružanja pomoći svojim najugroženijim žiteljima, kojima je zaista prijeko potrebna iskrena i ljudska pomoć.

Svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji, bez obzira da li je riječ o pravnim ili fizičkim licima, mogu uraditi uplatom novčanih sredstava na žiro-račun Kulturnog centra u NLB Montenegrobanka, na sledeći broj:  530-0000000025835-11

Akcija će trajati tokom novembra mjeseca i nakon njenog završetka obavijestićemo javnost o iznosu prikupljenog novca, koji ćemo, nakon konsultacija sa već poznatim pljevljskim humanitarcima, distribuirati u cijelosti licima koja budu označena kao materijalno najugroženija.

Na kraju, uz nadu da će se odazvati što veći broj ljudi, osjećamo za potrebu da napomenemo i sledeću stvar: ovom humanitarnom akcijom biće obuhvaćeni isključivo oni građani Pljevalja koji su u stanju ekonomske ugroženosti, bez obzira na vjersku, nacionalnu, ideološku ili bilo kakvu drugu pripadnost.

Pokažimo solidarnost, budimo humani!

Kulturni centar „Predrag Peđa Leovac“, Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.