petak , 19 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / HUMANITARNA ORGANIZACIJA „SVETI SAVA“ PRIKUPILA DONACIJE OD 47 HILJADA EVRA

HUMANITARNA ORGANIZACIJA „SVETI SAVA“ PRIKUPILA DONACIJE OD 47 HILJADA EVRA

HUMANITARNA ORGANIZACIJA „SVETI SAVA“ PRIKUPILA DONACIJE OD 47 HILJADA EVRA

Humanitarna organizacija „Sveti Sava“ tokom prošle godine prikupila je 47,1 hiljada evra. Pomenuti novčani iznos je doniran za 31 lice, a kako je kazao prvi čovjek ove organizacije, Slaviša Svrkota, više od dvije trećine novca je usmjereno za liječenje oboljele djece.

-Najveći donator tokom prošle godine je bio Rudnik uglja i želim da se zahvalim svim onim ljudima koji su donosili odluke da se obezbijede donacije, kazao je Svrkota i dodao da se pored oboljele djece pomoć davala i drugim oboljelim licima, kao i djeci bez roditelja i samohranim roditeljima.

Svrkota objašnjava da postoje razne potrebe kod građana, odnosno nevolje. Posebno je teško tamo gdje su lica oboljela od kancera ili drugih teških bolesti.

-Često se zahtjevi odnose na pomoć za liječenje djece, gdje roditelji nemaju zaposlenje. Poslednjih godina došlo je do zapošljavanja jednog broja naših Pljevljaka, ali još uvjek ima mnogo onih kojima je potrebna pomoć i onih koji jedva preživljavaju, kazao je Svrkota.

Prema njegovim riječima u Humanitarnoj organizaciji „Sveti Sava“ postoji pravilo da se svak ko traži pomoć lijepo prihvati i da mu se, koliko je to moguće, pomogne.

-Posebno se vodi računa da novac koji dobije organizacija u istom iznosu bude proslijeđen licima kojima je potrebna pomoć. Troškovi prebacivanja novca i administrativni troškovi se obezbjeđuju iz drugih izvora. Pritom se obavezno vodi računa da pomoć dobiju ona lica kojima je ista potrebna, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost. Zahvalan sam svim donatorima, ali ponovo ponavljam da je trenutno Rudnik uglja na prvom mjestu, zaključio je Svrkota.

Izvor-pvsvitanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.