sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Ideja da po povoljnim uslovima dozvolimo legalizaciju

Ideja da po povoljnim uslovima dozvolimo legalizaciju

Nacrt Prostornog plana je jedna dobra osnova za dalji rad, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović i poručio da se neće dozvoliti da imamo još jedan urbanistički haos kao u Budvi.

Ministar je kaže i da je potrebno uraditi izmjene Zakona o legalizaciji objekata.

„Moja ideja je da to bude po uzoru na Hrvatsku, gdje ćemo po povoljnim uslovima dozvoliti legalizaciju većine objekata, koji ne zadiru u prava drugih lica, koji ne ugrožavaju državu i drugo lice ili veliku infrastrukturu. Nakon toga se mora povući linija i kažnljavati oštro, ali i rušiti“, poručio je Odović u Jutranjem programu TVCG.

On kaže da je po aktuelnom zakonu podneseno oko 56.000 zahtjeva za legalizaciju, dok je legalizovano samo oko 2.000 objekata.

Kada je riječ o Nacrtu Prostornog plana Odović navodi da je taj akt dobar osnov za dalji rad.

„Neki će reći da je to spisak lijepih želja kao što je sedam aerodroma, neko će reći da treba više pitati građane, ali to je ono što mi imamo“, naveo je Odović.

Odović kaže da je Prostorni plan trebalo da bude donesen još 2020.

„Slijedi javna rasprava, vjerovatno tek nakon objavljivanja rezultata popisa, jer ćemo popisom dobiti još dosta tačnih i preciznih podataka. U javnu raspravu pozivam da se iključe i građani i stručna javnost da daju sugestije i da na taj način poboljšamo Prostorni plan“, poručio je Odović.

On je najavio da će Nacrt Prostornog plana uskoro biti dostupan u vektorskom obliku, tako da će svi građani moći klikom da daju sugestije.

„Imamo dosta vremena, ali svakako ne treba bacati ono što je do sada urađeno“, zaključio je Odović.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.