petak , decembar 4 2020
Početna / Vijesti / Politika / Imam Kadribašić pokazao članske karte DPS-a i Bošnjačke stranke

Imam Kadribašić pokazao članske karte DPS-a i Bošnjačke stranke

 

Izražavamo zadovoljstvo što je na naše saopštenje, ekspresno i upravo na ovaj način, reagovao Samir Kadribašić, glavni imam islamske zajednice u Pljevljima, jer je on upravo potvrdio da smo bili u pravu u odnosu na sve smo saopštili.

Samir Kadribašić je evidentno svojim reagovanjem nastupao u ime Bošnjačke stranke i DPS-a, a najmanje u ime islamske zajednice, uz prepoznatljiv i nekontrolisan izliv mržnje i netrpeljivosti prema pravoslavnom stanovništvu u Pljevljima i Crnoj Gori, koju nijedan dobronamjerni  građanin muslimanske vjeroispovijesti neće podržati, na čelu sa dr Erminom Harbićem. Kadribašić je svojim reagovanjem jasno potvrdio da u obilježavanju i proslavi navodnog dana Sandžaka nije riječ ni o kakvoj antifašističkoj ideji ili slobodarskoj tradiciji, već o promovisanju nacionalističkog projekta Sandžaka i ideologije zloglasne Handžar divizije, poznate po zločinima koje je počinila tokom Drugog svjetskog rata širom Crne Gore. Ako je zaista anti-fašista i borac za slobodu, postavlja se pitanje zbog čega Samir Kadribašić ni jedne godine nije obilježio i proslavio Dan oslobođenja Pljevalja od turske okupacije 1912. godine.

Sada već nemamo dilemu da gospodin Kadribašić ima člansku kartu i Bošnjačke stranke i DPS-a. I bilo bi mu pametnije da već danas izvadi bar jednu od te dvije članske karte, a može i obje, i da se otvoreno stavi na raspolaganje ovim partijama u svom javnom političkom i partijskom djelovanju.

U svakom slučaju, izražavamo zadovoljstvo što je čitava crnogorska javnost mogla da vidi ko je, šta zapravo misli i kakvu retoriku koristi glavni imam u Pljevljima. Njegova retorika je još jednom potvrdila da on nije dostojan uloge vjerskog predstavnika, odnosno vjerskog vođe pljevaljskih muslimana i pozicije glavnog imama islamske zajednice u Pljevljima.

I na kraju, dobro je i to što je Samir Kadribašić u svom reagovanju jasno potvrdio da mu smeta i proslava Srpske nove godine u Pljevljima. Zbog toga mu poručujemo da će se ta proslava održavati svake naredne godine, dakle, dok je svijeta i vijeka, i to ne zbog njega, već zbog većinskog pravoslavnog naroda u Pljevljima koji čuva i poštuje ideje i vrijednosti Njegoševe Crne Gore.

Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krivokapic

Krivokapić: Žalim zbog protjerivanja dvojice ambasadora, radićemo na ozdravljenju odnosa

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je danas da žali zbog jučerašnjih odluka o protjerivanju ambasadora Srbije u Crnoj Gori …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *