četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / In memoriam dr Miloje Jestrović

In memoriam dr Miloje Jestrović

Jutros nas je, nakon kraće bolesti, napustio jedan on najboljih pedijatara u Crnoj Gori primarijus dr Miloje Jestrović. Dr Miloje ostaće upamćen kao čovjek koji je liječio generacije i generacije djece ovog grada, čovjek koji nikada nije dočekao svog pacijenta bez prepoznatljivog osmjeha i urođene ljubaznosti. Toplina kojom je zračio vraćala je optimizam kod oboljelih, djecu oslobađao straha od ljekara, a njegove dijagnoze bile su uvažavane od najvećih stručnjaka u regionu. Nakon dr Veselinke Ječmenice Pljevlja su izgubila još jednog stručnjaka čije će se odsustvo tek osjetiti jer teško je riječima opisati šta je dr Jestrović uradio za našu zajednicu, a želja da pomogne drugima koštala ga je života.

Dr Miloje Jestrović rođen je 29. septembra 1952.godine. Kao ljekar na pripravnik počeo je raditi 20. januara 1977.godine, a kao specijalista pedijatar 09. decembra 1983.godine.Stekao je zvanje primarijusa 03. jula 1997.godine. Čitav svoj radni i životni vijek proveo je u svojim Pljevljima i postao čovjek koji je spasio mnoge živote.

Počivaj u miru doktore, mnoge generacije Pljevljaka pamtiće te samo po dobrom, jer kako bi drugo. Tvoj svijetli primjer neka, ako mogu, slijede generacije pedijtara koji će liječiti pljevaljsku djecu. Mi koji smo se kod tebe liječili pola vijeka i koji si liječio našu djecu nismo stigli da ti se zahvalimo za sve ono što si učinio za nas, jer bolest, koje te je uzela od nas bila je brža. O tvojoj hrabrosti i dobroti prepričavaće se decenijama.

Neka ti je vječna slava!

IN-MEMORIAM-dr-Miloje-Jestrovic


Izvor: pvportal.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prekomjerna upotreba antibiotika, region drži neslavni rekord

Prekomjerna i neadekvatna upotreba antibiotika predstavlja veliki problem po javno zdravlje, upozoravaju stručnjaci. Kao posljedica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.