ponedeljak , februar 17 2020
Početna / Vijesti / Društvo / “Inkluzija” za društvo bez predrasuda, za OSI, grad ili selo

“Inkluzija” za društvo bez predrasuda, za OSI, grad ili selo

U okviru projekta„Ruralno i urbano inkluzivno društvo po bontonu“, koji je podržala Opština Pljevlja,NVU INKLUZIJA je, 6.6.2019.godine je u Dnevnom centru Pljevlja, realizovala aktivnost pod nazivom:“Praktična primjena bontona u svakodnevnom životu,s posebnim akcentom na bonton prema OSI(osobama sa invaliditetom)” kroz organizovanje druženja učenika sa ruralnog područja opštine Pljevlja(Odžak i Srdanov Grob) i njihovih nastavnika sa OSI iz Dnevnog centra Pljevlja. Aktivnost je ralizovana kroz posjetu Dnevnom centru Pljevlja,druženje učenika OŠ „Mihailo Žugić“iz Odžaka i OŠ„Radoje Tošić“Srdanov Grob sa OSI i realizovanje kreativne interaktivne radionice u Dnevnom centru.

Opšti cilj projekta „Ruralno i urbano inkluzivno društvo po bontonu“ je održavanje zdravog društva,zajednice koja neće podleći lošem pritisku savremenog života,društva bez predrasuda,koje će njegovati pozitivne moralne vrijednosti ličnosti,ne pridavajući važnost da li si iz sela ili iz grada,da li si zdrav,ili si OSI,da li si mali ili veliki…već poštujući sve,bogatiti kapacitete svoje zajednice. Koordinator projekta je Čedomirka Vujanović,a projekat traje 4 mjeseca.

Pored ove aktivnosti do sada je realizovano još 3 aktivnosti ovog projekta:

-Priprema i izrada brošura o pravima i ponašanju prema OSI,zakonskim okvirima za ostvarivanje prava OSI po osnovu dječije i socijalne zaštite,kao i plakata;distribucija plakata i brošura

-Radionica za nastavno i nenastavno osoblje(asistenti OSI,volonteri) i roditelje učenika OŠ u Odžaku i Srdanovom Gribu-Izazovi inkluzije,bontona,ponašanje u školi i svakodnvnom životu,nasilje…s posebnim akcentom na bonton prema OSI-2 radionice koje je realizovao psiholog Marinko Vujanović.

-Radionica za učenike škola sa ruralnog područja OŠ u Odžaku i Srdanovom Gribu-Izazovi inkluzije,bontona,ponašanje u školi i svakodnvnom životu,nasilje…s posebnim akcentom na bonton prema OSI-2 radionice koje je realizovala Ivana Anđelić-Beljkaš,trener inkluzivnog obrazovanja

NVU Inkluzija radionicaInkluzija - Zračak nadeInkluzija - Zračak nadeInkluzija u Dnevnom centru

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1581783052318

Pljevaljske hit trobojke i grafiti iz Crne Gore

Generacije Pljevljaka  prisjecaju se uspomena vezanih za prve podvige planinarenja na brdo Borovac, gdje je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *