utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Sport / Interventa pomoć od opštine i Rudnika za FK Rudar od 70.000 evra

Interventa pomoć od opštine i Rudnika za FK Rudar od 70.000 evra

Opština Pljevlja u partnerstvu sa Rudnikom uglja obezbijediće do 70.000 evra Fudbalskom klubu Rudar kao interventnu pomoć za početak takmičenja u prvoj Telekom fudbalskoj ligi Crne Gore, saopšteno je juče na sastanku čelnika opštine, Rudnika uglja, fudbalskih radnika i organa FK Rudar.

 

– Osim ovog novca Rudar može računati još i na sredstva koja dobija od FSCG, a kako je saopšteno na sastanku i Elektroprivreda Crne Gore voljna je da obezbijedi određenu sumu novca.  Tako bi FK Rudar za jesenju polusezonu mogao da računa na sumu do 100.000 evra ili 20.000 evra mjesečno. Ova suma mogla bi se i dodatno uvećati učešćem malih i drugih sponzora u finansiranju Kluba. Jedan od zaključaka sastanka obavezao je Upravu kluba i fudbalske radnike da u komunikaciji iznađu najbolje rješenje za dalje funkcionisanje Kluba, a pred organima FK Rudar je i zadatak da do ponedjeljka 29. jula dostave detaljan Budžet za kalendarsku 2020. godinu kao i  Plan i program rada za naredni trogodišnji period – kaže se u saopštenju Kabineta predsjednika.

 

Sastanak je vodio predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović. Sastanku su prisustvovali  izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić koji je ujedno predstavljao i EPCG, Tarik Telaćević izvršni direktor Prve banke, Muhamed Gerina predsjednik FK Rudar u ostavci, članovi Skupštine i Upravnog odbora FK Rudar, raniji predsjednici kluba Zoran Gospić, Mirko Bjeković, Veselin Peruničić i dvadesetak pljevaljskih fudbalskih radnika predvođenih Damirom Čakarom i selektrorom ženske reprezentacije Mirkom Marićem.

 

Fudbalski klub Rudar zapao je u krizu krajem prošle godine, nakon što se glavni sponzor povukao iz daljeg finansiranja Kluba, a proteklu takmičarsku sezonu okončao je zahvaljujući finansijskoj podršci opštine Pljevlja u iznosu od 100.000 eura.

 

 

Kabinet predsjednika opštine

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

21 medalja takmičara „Potoka“ na turniru „KOLAŠINSKI POBJEDNIK 2023“

Na karate turniru „KOLAŠINSKI POBJEDNIK 2023“ održanom 24. septembra takmičari POTOKA osvojili 2. mjesto u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.