četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Iste epidemiološke mjere protiv koronavirusa i naredne dvije sedmice

Iste epidemiološke mjere protiv koronavirusa i naredne dvije sedmice

Neke od trenutnih preporuka su nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje je veće grupisanje ljudi.

Važeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom narede dvije sedmice, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vlada je 11. avgusta, bez održavanja sjednice, donijela Odluku o izmjeni odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti Kovid-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se aktuelne mjere produžavaju do 26. avgusta, navodi se na sajtu Vlade.

Ova odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore“.

Neke od trenutnih preporuka su nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje je veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Nošenje zaštitne maske preporučuje se među osobljem predškolskih ustanova.

„Takođe, preporučuje se vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) da svi zaposleni nose zaštitne maske, u cilju prevencije Kovid-19 i održivosti rada tokom ljetnje turističe sezone, s obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista ljetuje u Crnoj Gori“, piše na portalu covidodgovor.me.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 5.161.

Izvor-vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ministar Mujović posjetio Rudnik uglja nakon tragične pogibije radnika

Ministar enegetike i rudarstva Saša Mujović, državni sekretari ministarstva Loran Mohamad i Vesna Brajović, obišli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.