četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Sport / Istorija ispisana Vasilije Jakšić, šampion Evrope

Istorija ispisana Vasilije Jakšić, šampion Evrope

Juče je automobilista Vasilije Jakšić, po roditeljima Pljevljak, član AMS „Kotor“ postao prvak Evrope u brdskim trkama. Kako prenosi portal RTCG Jakšić je izjavio da svoju medalju posvećuje nedavno preminulom drugu Nikoli Asanoviću i cijeloj Crnoj Gori. Pehar je značajni jer su Jakšiću od svih učesnika imali najmanje materijalnih sredstava, i svih godina bez pomoći države osvojili su evropski presto.

Pobjedom u Buzetu verifikovao je cijelu sezonu i postao prvi šampion Evrope na brdskim trkama u generalnom plasmanu, kao i u svojoj grupi.

Član kotorskog kluba prije završne trke bio je lider u generalnom plasmanu šampionata sa 167 bodova, ispred Austrijanca Karla Šagerla i Italijana Antonina Miljuola koji su imali po 159.

Nakon trijumfa u Francuskoj, Portugalu, Španiji i Češkoj, Jakšić je bio drugi na trkama u Italiji i Poljskoj, pobijedio je zatim u Švajcarskoj, da bi na stazi u Ilirskoj Bistrici zbog pogrešnog odabira guma, promašene šikane i kazne od 90 sekundi bio posljednji u klasi.

izvor Dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rade Petrić na čelu KK Jedinstvo

Košarkaški trener, Pljevljak,  Rade Petrić, novi je šef stručnog štaba KK „Jedinstvo“. Mlada košarkaška reprezentacija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.