četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Istorija višestrukih ubistava u Crnoj Gori: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Herceg Novi…

Istorija višestrukih ubistava u Crnoj Gori: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Herceg Novi…

Prije trideset godina, 3. juna 1992, Kosta Damjanović (22) ubio je devet mještana u selu Pušonjski Do kod Pljevalja, nakon čega je i on usmrćen.

Jučerašnji masakr na Cetinju, u kojem je napadač usmrtio deset i ranio još šest osoba prije nego je ubijen, najteže je masovno ubistvo koje je pojedinac počinio u savremenoj istoriji Crne Gore.

Prije trideset godina, 3. juna 1992, Kosta Damjanović (22) ubio je devet mještana u selu Pušonjski Do kod Pljevalja, nakon čega je i on usmrćen.

Godinu kasnije, u naselju Čokrije u bjelopoljskoj opštini, maloljetni M.C. (14), ubio je svoju najužu porodicu – roditelje, brata, trogodišnjeg sestrića i babu, a potom počinio samoubistvo.

U Bijelom Polju se te 1993. dogodio još jedan zločin, kada je Novo Sošić (44) usmrtio četvoro bliskih rođaka, u njihovom domu. Među ubijenima je bilo dvoje djece od 12 i osam godina, a preživio je samo jedanestogodišnji dječak.

Srđan Stamenković iz Niša i još pet osoba poginulo je 2001. u Beranama u planiranom miniranju trospratnice u centru grada. Ispostavilo se da je Stamenković unio eksploziv u torbi po naredbi Zorana Stevančevića (34) iz Beograda, koji je dva mjeseca nakon zločina uhapšen i osuđen za višestruko ubistvo na najdužu vremensku kaznu.

Milan Zeković usmrtio je 2006, za novogodišnju noć, petočlanu porodicu u njihovoj kući u Zelenici kraj Herceg Novog. Među žrtvama su bila tri dječaka od 12, 10 i šest godina.

Bivši policajac Slavko Milović iz Andrijevice 2012. godine je u Rijeci Marsenića ubio tri osobe. Nakon što je usmrtio tasta, taštu i šuru, počinio je samoubistvo.

Izvor-vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.