četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Istraga protiv Komisije za stambena pitanja: SDT traži ukidanje imuniteta za pet poslanika

Istraga protiv Komisije za stambena pitanja: SDT traži ukidanje imuniteta za pet poslanika

Period koji obuhvata istraga je od 2016. do 2020. godine, za kada se sumnja da je došlo do zloupotrebe službenog položaja, što SDT tek treba da utvrdi

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je predsjednici parlamenta, Danijeli Đurović, zahtjev da Skupština Crne Gore ukine iminutet za nekoliko poslanika, potvrđeno je za portal Dan iz te institucije.

Kako nam je saopšteno, SDT traži ukidanje imuniteta kako bi eventualno moglo da krivično procesuira Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović i poslnicike SD-a Ivana Brajovića i Damira Šehovića.

-Lično sam podnio zahtjev Skupštini da da odobrenje za krivično gonjenje pojedinih poslanika, u krivičnom predmetu koji mi je dodijeljen u rad,u kojem se ispituje postupanje predsjednika i članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, u periodu od 2016-2020. godine- kazao je portparol SDT-a i Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić u izjavi za portal Dan.

Istraga SDT-a usmjerena je ka provjeri i utvrđivanju da li je došlo do zloupotrebe službenog položaja djelovanjem unutar  Komisije za stambena pitanja suprotno ovlašćenjima.

Povodm ovoga reagovao je poslanik DPS-a Miloš Nikolić i naveo da Specijalno državno tužilaštvo, po nalogu Dritana Abazovića, krenulo je u obračun sa pojedinim predstavnicima Demokratske partije socijalista.

Iz Socijaldemokratske partije naveli su da je Specijalno državno tužilaštvo krenulo , po nalogu škaljarskog brata Abaza, u obračun sa dvojicom poslanika te stranke.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković, koji je obuhvaćen ovom istragom, naveo je da je to, maska kojom se prikrivaju aktivnosti Dritana Abazovića i da će doći dan kada će se ispitati Abazovićeva nepočinstva.

i iz GP URA su se oglasili povodom ove informacije i naveli da će glasati za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijalista Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović i Socijaldemokrata Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

Poslabnik DPS-a Danijel Žikvović se oglasio navodeći da je „sada i zvanično, tužilastvo  upregnuto u obračun sa političkim neistomišljenicima Dritana Abazovića“.

Takođe i Leon Đokaj je imao riječi kritike dodajući: „Tužilaštvo koje igra pod dirigentskom palicom odlazećeg premijera, s jedne strane proganja funkcionere DPS-a i drugih partija, a pritom su zaboravili ko je bratu Abazu nudio 21 milion, aferu “ku je (gdje si) gazda” iz Ulcinja…“

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.