subota , mart 28 2020
Početna / Vijesti / Društvo / „Istraga trobojki“ se nastavlja: Čabarkapa jutros pozvan na informativni razgovor

„Istraga trobojki“ se nastavlja: Čabarkapa jutros pozvan na informativni razgovor

„Očigledno je da policiju ne interesuje da riješi ko je crtao trobojku na igralištu već imaju za cilj plašenje naroda koji učestvuje na litijama. Ovo je treći put da mene lično pozivaju zbog crtanja trobojki mada je pored mene na mjestima gdje su se crtale trobojke bilo preko trideset osoba“

„Jutros me policijski službenik Miloje Vojinović pozvao da dodjem u CB Pljevlja i dam izjavu povodom crtanja trobojke na igralištu u Pljevljima“, napisao je na svom fejsbuk profilu student Božidar Čabarkapa.

Kada me je pitao da se izjasnim na okolnosti ja sam počeo da dajem izjavu koju on nije zapisivao već me je samo slušao. Kada sam završio on me je pitao da li ja mislim da je on glup i da moju izjavu neće unijeti. Kada sam ga pitao zbog čega on mi je odgovorio da je previše politička i da me zbog toga nije pozvao. Naglašavao je da on nije glup i da ja nemam pravo da dam izjavu koju sam mu saopštio„, kazao je Čabarkapa.

Božidar Čabarkapa
 

Čabarkapa ističe da je izjavio da je kao i svaki pravoslavac koji učestvuje na litijama povodom sramnog zakona o slobodi vjeroispovjesti stekao naviku da šetam i da sam tog dana prošao pored igrališta Familija gdje je ugledao dva čovjeka koji donose boju na igralište.

„Budući da ih nisam poznavao tražio sam da se prestave što su oni i učinili. Rekli su da se zovu Danijel Milinković i Vlado Živković. Oni su crtali na igralištu a nakon što su ugledali policiju isti su napustili mjesto. Pominjali su da treba da im se pridruže Filip Bošković i Predrag Vuković ali su se nakon dolaska policije uplašili i nisu se pojavili. Na insistiranje policijskih službenika ja sam dao dokumenta jer znam da je to njihovo pravo po zakonu a moja dužnost da uz sebe nosim identifikacioni dokument.“

Policijski službenik mi je uporno govorio da treba da nas je sramota što smo nacrtali trobojku kako bi po njoj sad mogli psi da uriniraju, rekao je Čabarkapa.

„Ne razumijem zašto je to meni govorio kada ja nisam crtao već sam samo bio na pomenutom igralištu. U jednom momentu sam se primakao pošto imam problem sa vidom da vidim šta je policijski službenik unosio kao moju izjavu nakon čega mi je on odbrusio da se odmaknem jer bi neko mogao da uđe u prostoriju i da svašta pomisli za njega. I pored mog insistiranja policijski službenik je odbio da unese moju izjavu koju sam dao i rekao mi je da ga imena ne zanimaju već samo da li sam ja bio tu ili ne. Očigledno je da policiju ne interesuje da riješi ko je crtao trobojku na igralištu već imaju za cilj plašenje naroda koji učestvuje na litijama. Ovo je treći put da mene lično pozivaju zbog crtanja trobojki mada je pored mene na mjestima gdje su se crtale trobojke bilo preko trideset osoba„, naveo je.

Policijskog službenika ću u toku dana prijaviti građanskoj kontroli rada policije u Crnoj Gori zbog neprofesionalnog ponašanja tokom vršenja dužnosti i vrijeđanja bez ikakvog osnova„, zaključio je Čabarkapa.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crveni-krst opština Pljevlja

Predstavnici Opštine Pljevlja obišli Crveni krst

Mreža od oko 40 volontera pljevaljskog Crvenog krsta nesmetano funkcioniše i na usluzi je svim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *