subota , maj 25 2019
Početna / Vijesti / Politika / Istrošeni lokalni funkcioneri sudbinu vide van Pljevalja

Istrošeni lokalni funkcioneri sudbinu vide van Pljevalja

Podaci po kojima je u Pljevljima, prema Zavodu za statistiku Crne Gore, u 2017. godini rođeno 189 beba a umrlo 427 stanovnika pri čemu se u istom periodu u naš grad doselilo 69 a odselilo 256 stanovnika, ukazuje na izrazito tešku demografsku situaciju u kojoj se nalazi naša opština. Rezultati pogubne trodecenijske vladavine Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista su najupečatljivi u našem gradu.

Iako se demografska situacija pogoršava iz godine u godinu, iako je doveden u pitanje biološki opstanak grada, odlazeća lokalna vlast u Pljevljima, predvođena Demokratskom partijom socijalista i koalicionim partnerima Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama, ostaće upamćena po tome da nije preduzela nijednu mjeru za rješavanje ovog ogromnog problema od koga zavisi budućnost našeg grada.

Imajući u vidu da dosadašnji istrošeni lokalni funkcioneri nisu svoje i sudbine svojih porodica vezali za Pljevlja već za neke druge gradove u našem okruženju (Podgorica, Beograd, Sarajevo..), u kojima su već obezbijedili brojne nekretnine, to ne čudi što nisu obraćali pažnju na ovo izuzetno značajno pitanje.

Demokratska Crna Gora je svjesna težine ovog problema i jasno je da se situacija neće i ne može promijeniti sama od sebe. Smanjenje depopulacije i migracije stanovništva je jedan  od osnovnih ciljeva buduće lokalne vlasti u Pljevljima predvođene Demokratama. Kao okosnica nove vlasti, mi ćemo stvoriti dobar ambijent za nove investicije i pojačanu privrednu aktivnost, kako bi se stvorili uslovi za nova radna mjesta. Na taj način, prije svega, mladim ljudima ćemo dati šansu da ostanu u Pljevljima, ovdje zasnuju svoje porodice i ostvaruju svoje životne planove.

Pljevljaci ne treba da budu samo jeftina radna snaga za velike trgovinske lance u Podgorici i hotele po crnogorskom primorju. Demokrate će preduzeti i brojne stimulativne mjere za povećanje broja stanovnika, primijeniti dobre prakse opština sa sličnim problemima i stvoriti bolje uslove života u Pljevljima (podrška mladim bračnim parovima, povećanje naknade za novorođenčad, besplatna nabavka udžbenika za osnovce… ).

Vrijeme je da mladi i obrazovani ljudi ne budu samo pasivni posmatrači, već da preuzmu odgovornost za svoju sudbinu i sudbinu Pljevalja. Demokrate su garant za bolja, modernija i bogatija Pljevlja i zbog toga će biti nosioci promjena, kako u Crnoj Gori, tako i u Pljevljima.

Saopštenje za javnost Demokrata CG

Miroslav Andjelić, odbornik u SO Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Nikola Rovčanin pojedinačno

Ostavka Đačića- poraz javne DPS politike

Ostavka Mirka Đačića na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja predstavlja očekivan potez nakon niza neuspjeha. Ostavka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *