četvrtak , jun 4 2020
Početna / Vijesti / Društvo / iz Montefarma potvrđeno da pojedini lijekovi nedostaju

iz Montefarma potvrđeno da pojedini lijekovi nedostaju

FALE LIJEKOVI PROTIV INFEKCIJA I ALERGIJA

Nekoliko građana Tivta “Vijestima” se požalilo da u domu zdravlja u toj primorskoj opštini nedostaju ljekovi gentamicin i penicilin, koji se koriste u liječenju bakterijskih infekcija

Stižu ljekovi: Montefarm
Stižu ljekovi: Montefarm (Foto: Arhiva „Vijesti“)

U „Montefarmu“, međutim, tvrde da se zaštitna medicinska oprema u koju spadaju i rukavice redovno isporučuje na osnovu potreba domova zdravlja i bolnica i da za sada nema nikakvih smetnji u snabdijevanju.

Nekoliko građana Tivta “Vijestima” se požalilo da u domu zdravlja u toj primorskoj opštini nedostaju ljekovi gentamicin i penicilin, koji se koriste u liječenju bakterijskih infekcija. Jedna od pacijentkinja kazala je da je lijek “urbazon” morala da kupi u apoteci.

Krajem prošle sedmice “Montefarm” je objavio tender za godišnju nabavku ampuliranih ljekova, koji je vrijedan oko 30,5 miliona eura.Traženo je 296 vrsta ljekova, među kojima su i gentamicin i penicilin koji fale pojedinim domovima zdravlja. “Montefarm” je tražio i brojne druge ljekove koje građani dobijaju u zdravstvenim ustanovama, među kojima su i citostatici za liječenje kancera dojke, prostate, karcinoma pluća, bubrega. Raspisan je i javni poziv za nabavku medicinskog potrošnog materijala, vrijednog oko 2,8 miliona eura. Tražene su hirurške rukavice, maske, zavoji, vate, sonde, flasteri. “Montefarm” je tražio i špriceve, skalper nožiće, setove za infuziju, kanile, igle, katetre, bebi setove, pelene, aparate za samokontrolu šećera u krvi i trakice.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

gimnazija-pljevlja-1

40 godina MATURE PLJEVALJSKIH MATURANATA (1980 – 2020)

  Prva generacija usmjerenog obrazovanja obilježiće 40 godina mature 27. juna 2020. godine jun (subota) …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *