subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Iz Pljevalja se prošle godine iselilo 379 stanovnika

Iz Pljevalja se prošle godine iselilo 379 stanovnika

 

Prema poslednjem izvještaju MONSTAT-a, u 2018.godini iz Pljevalja u druge gradove Crne Gore odselilo se 379 stanovnika. Najviše Pljevljaka odselilo se u Podgoricu ( 229). Pljevljaci su se selili i u Bar, Budvu i Tivat, ali i u neke druge primorske gradove. U Pljevlja su se tokom prošle godine doselila 94 lica, tako da je tokom pomenutog perioda opština, zahvaljujući unutrašnjim migracijama, ostala bez 255 građana. Koliko je Pljevljaka otišlo da živi u druge sredine van Crne Gore vidjeće se tačno na popisu 2021. godine.

U sjevernom regionu Crne Gore je evidentiran negativan migracioni saldo i iznosi 1 882 osobe.

Osim Pljevalja, u iseljavanju stanovništva prednjače Bijelo Polje, Nikšić i Berane, a u doseljavanju pored Podgorice, opštine na primorju Budva i Bar.

pljevlja

Ukupan broj stanovništva koje se selilo unutar Crne Gore u 2018. godini iznosi 6 631. Većinu tog stanovništva čine žene sa 53 odsto ili 3 508, dok muškarci čine 47 odsto od ukupnog broja, odnosno 3 123 stanovnika.

Migracioni saldo unutrašnjih migracija je nula, što znači da ne dolazi do promjene ukupnog broja stanovnika u Crnoj Gori kada lice mijenja mjesto prebivališta unutar granica države.

 

Izvor PV informer

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.