sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Izabran Opštinski odbor mladih Demokratske Crne Gore

Izabran Opštinski odbor mladih Demokratske Crne Gore

Mladi Demokratske Crne Gore Pljevlja, održali su Prvu izbornu konvenciju, na kojoj je izabran Opštinski odbor Mladih demokrata Pljevlja u sastavu: Miljan Rovčanin, Dražen Krsmanović, Vanja Dukić, Milivoje Roćen, Nevena Čabarkapa, Dragana Vraneš, Filip Čosović, Diko Unković, Milena Vojinović, Miljan Živković, Veselin Dragaš, Nikolina Ćeranić, Veselin Lončar, Nikolina Petrović, Mitar Šljivančanin, Jadranka Dromljak,  Mirko Vuković, Milica Cvijović, Milan Tošić, Ljubomir Joknić, Luka Cvijetić, Arialda Memić, Jasmina Petrović, Davor Čolović i Dragana Pupović.
Za predsjednika pljevaljskih Mladih Demokrata izabran je Miljan Rovčanin dipl.ekotehnolog, dok će izbor potpredsjednika, sekretara i portparola uslijediti na prvoj narednoj sjednici Opštinskog odbora.
Predsjednik Mladih Demokratske Crne Gore i poslanik Danilo Šaranović, pozdravljajući prisutne, rekao je su Demokrate prije 3 mjeseca, ideju „Pobjeda,  ne podjela“, unijele u svako domaćinstvo u Pljevljima i utvrdili sljedeće – „umjesto po zagađenom vazduhu, Pljevlja će biti prepoznata po ubjedljivoj pobjedi Demokrata nad kriminalcima iz DPS-a“.
-Danas sin Blažo zgrće milione gradeći hidrocentrale, sestrić Edin gradi hotele i kupuje stanove na Menhetnu, a Miloš zajedno sa ocem Svetozarom strahuje za sve milione koje su oteli. E pa, taj strah je opravdan. Nakon naše pobjede, moraće da vrate sve što su oteli, a ostaće im tek onoliko da svojim roditeljima kupe nekoliko pari prugastih odijela – istakao je Šaranović.20171021_191106
– Zbog čega znamo da smo ih već pobijedili? Zbog čega znaju da su već poraženi? Zbog toga što danas ovdje potpuno jednaki sjede jedni pored drugih Milena i Emir, i Mensur i Miljan. Nema više podjela na one koji idu u ovu crkvu ili onu džamiju. Demokrate su ustanovili jednu jedinu podjelu, koja će sve nas svrstati u ljude, a njih u kriminalce -zaključio je Šaranović
Novoizabrani predsjednik Mladih demokrata Pljevlja Miljan Rovčanin istakao je da problemi mladih u Crnoj Gori, a pogotovo u Pljevljima, nikada nisu bili toliko izraženi kao danas. Zato moramo da se izborimo za bolju budućnost i za budućnost generacija koje dolaze.
-Nikada mladost Pljevalja nije imala manju perspektivu. Fabrike se gase, resursi uništavaju, građani odlaze, oni koji oostaju jer nemaju gdje da odu, obolijevaju od raznih bolesti, jednom riječju život u Pljevljima je na rubu propasti -istakao je Miljan Rovčanin.
-Zašto jedan bogati grad propada, zašto njegovi građani odlaze, zašto su siromašni, bolesni, obespravljeni? Krivac je jedan koga dobro znamo u poslednjih 27 godina. Zato mi mladi iz Pljevalja, čiju budućnost želimo da gradimo u svom gradu, moramo pružiti podršku onima koji to zaslužuju, a to su svakako Demokrate. Moramo reći onima koji dođu na dan izbora noseći 50 – 100 eura da kupe ličnu kartu, da mi nismo na prodaju, da se naša budućnost ne svodi na 50 ili 100 eura. Moramo zaustaviti put propadanja Pljevalja, a samim tim i Crne Gore, jer za ovih 27 godina ništa lijepo nismo vidjeli. Zato krenimo putem pobjeda, a ne podjela, putem kojim su krenuli Budva, Kotor, Herceg Novi, i putem kojim će krenuti Pljevlja i ostali gradovi u Crnoj Gori – zaključio je Rovčanin.20171022_111149 (1)
Potpredsjednik pljevaljskih Demokrata Bojan Krvavac, pozdravljajući Mlade demokrate, poručio je da je večerašnja konvencija još jedan dokaz da su Demokrate pojedinačno najjača i najorganizovanija partija u opštini Pljevlja.
-Mi smo partija koja u kontinuitetu zadaje udarac za udarcem silama tame i zla koje su se nadvile nad ovim gradom u prethodnih 27 godina.“ Krvavac je istakao da je pred OO mladih veliki posao i zalaganje, ali takođe smatra da im motiva neće faliti ako znamo da je većina prisutnih u sali nezaposlena, ako znamo da živimo u najzagađenijem gradu u Evropi, ako znamo da nas je iz godine u godinu sve manje. Mladi ljudi su okosnica i nosilac ideje koja je ujedinila Crnu Goru, ideje pobjeda a ne podjela i tako će u budućnosti i biti – zaključio je Krvavac

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.