subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / Izabrana nova Vlada – Crna Gora mora proći kroz moralno čistilište

Izabrana nova Vlada – Crna Gora mora proći kroz moralno čistilište

Danas je u parlamentu Crne Gore, nakon trodnevnog zasedanja, izglasana 42. Vlada CG, nazvana istorijska u više parlamentarnom sistemu.Taj čin u Pljevljima proslavljen je pojedinačnim vatrometima iz raznih delova grada. U novoj Vladi Pljevljaci imaju ministra Miloja Spajić.

Premijer Zdravko Krivokapić, nakon polaganja zakletve, građanima je zahvalio na podršci ističući da ima samo jednu obavezu „da vas ne razočarao“ .

Krivokapić je u prvom javnom obraćanju javnosti rekao da nisu dali ni jedno konkretno obećanje zato što smatraju da nemaju tačne početne podatke, već da imaju statistiku koja se razlikuje, te da u CG ima 70 različitih registara, a da sve treba unaprijed iti digitalizacijom državnog sistema jer „podaci koji dolaze do određenih službi nisu tačni“ . – Kroz digitalnu promjenu izdignućemo sve kvaletite na peti nivo. Ne želim nikog da kritikujem, moj stil nije kritikovao, nego rad i rezultati rada makar joj proricali i 200 dana. Nije realno očekivati rezultate za taj period za organizacione promjene je potrebno tri mjeseca. Svi nam zameraju. Ako je moj grijeh što nisam nosio masku ili glasao za sebe neka to bude moj jedini grijeh. Izvinio sam se za ne nošenje maske – rekao je premijer Krivokapić i zahvalio se na podršci svojoj porodici. Moramo da naučimo da je rad mjera našeg života, kazao je premijer ističući da od svojim ministara očekuje rad i poštovanje radnog vremena. Premijer je najavio da će prioritet Vlade biti izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti, te da će prve nedelje imati intenzivne razgovore sa svim ambasadori a, jer žele da iskaže političku volju, posebno za pregovarač poglavlja 23 i 24.

Premijer je rekao da će Nacrt Budžeta napraviti do 20. Decembra, da ga mogu korigovati, što zavisi od saradnje sa Centralnom bankom CG „čiju podršku za sada nemamo“ .

Premijer je poručio da  će se truditi da smanje dualitete.

Ako znamo ko smo, šta smo, imamo integritet nemamo se čega plašiti. Crna Gora je nezavisna država, neće biti druga srpska država, rekao je premijer u odgovoru na komentar o uskraćivanja gostoprimstva ambasadoru. Srbije i CG, ističući da ništa ne mijenja od svoje ranije izjave.

– Crna Gora mora proći kroz moralno čistilište. Crna Gora je danas na strani građana- kazao je nakon izbora za premijera Zdravko Krivokapić.

Na društvenim mrežama nižu se riječi podrške novoj Vladi. Prenosimo jedan od komentara.

– Ono čuveno:
„Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore“ konačno ima smisla.
Razvedrilo!
„Ovo je neka nova Crna Gora na koju ćete se morati navići“.
A ne moramo, ali lako se na bolje navići…
Zdrav(k)o mi bili…- objavila je naša sugrađana.

Foto Ana Džarić
Foto Ana Džarić

Screenshot_20201204_185826_com.facebook.katana

Skrinšot vatrometa u PV

Vatromet u čast 42. Vlade CG
Vatromet u čast 42. Vlade CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *