ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Izabrano sedam najboljih iz pljevaljskog sporta – najbolji Alija Selmanović i Majda Čakar

Izabrano sedam najboljih iz pljevaljskog sporta – najbolji Alija Selmanović i Majda Čakar

Odlukom opštinske Komisije za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta izabrano je šest sportista, jedan klub I posthumna nagrada za popularizaciju sporta. Iz Kabineta predsjednika opštine saopštili su imena:

  1. Najbolji sportista je Selmanović Alija, član kik– boks kluba „Pljevlja“;
  2. Najbolja sportistkinja je Čakar Majda, članica OK „Rudar“;
  3. Mladi perspektivni sportista je Radović Ivan, član KK „Pljevlja“;
  4. Mlada perspektivna sportistkinja je Miletić Maja, članica FK „Breznica“;
  5. Sportska ekipa godine je ŽFK „Breznica“;
  6. Sportski radnik godine je Maksimović Slavka iz KK „Potoci“ i
  7. Trener godine je Jestrović Budimir iz AK „Rudar“.

Komisija je predložila da se specijalno priznanje za popularizaciju i rezultate ostvarene u prethodnom periodu posthumno nagradi Topović Mira.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja Emina Salihović uručiće u petak (25. decembra 2020. godine) godišnja priznanja iz oblasti sporta za 2020. Godinu, uz strogo poštovanje mjera pandemije Covid-19 biće uručene prigodne novčane nagrade i plakete.

-Opština Pljevlja tokom cijele godine pružala je nesebičnu podršku sportskim klubovima i udruženjima, a izdvajanja za oblast sporta u 2020. godini iznosila su preko pola miliona eura, kako za kvalitetni sport, tako i za ostale sportske aktivnosti, što je za oko 90.000 eura više u odnosu na 2019. godinu. Povećanje planiranog budžeta za oblast sporta sa 445.000 u 2019. godini na 535.000 eura u 2020. godini kroz pažljivo planirana izdvajanja i unaprijeđen zakonski okvir, sveobuhvatni su parametri dobre prakse lokalne uprave u Pljevljima da dodatnim stimulansima učini sve napore kako bi pljevaljski sportski klubovi i njihovi članovi dobili sredstava za realizaciju Planom i programom utvrđenih aktivnosti, navodi se u saopštenju za javnost iz Kabineta predsjednika opštine.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.