sreda , februar 19 2020
Početna / Vijesti / Politika / Izborni program – rješenje za goruće probleme Pljevalja

Izborni program – rješenje za goruće probleme Pljevalja

Koalicija Nove srpske demokratije, Socijalističke narodne Partije i Pokreta za promjene „Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ juče je objavila svoj Izborni program na lokalnim internet portalima. Za nekoliko dana naša strategija puta i načina povratka Pljevalja u život naćiće se u štampanoj formi i u većini vaših domova. Kada pročitate naš Izborni program shvatiće te da se radi o izuzetno studioznom i na realnim pretpostavka zasnovanom dokumentu. Kao ozbiljne političke partije i ozbiljni ljudi naš Izborni program pripremali smo dugo vremena izučavajući do detalja postojeće stanje, njegove stvarne uzroke i puteve ka prevazilaženju problema. U našem Izbornom programu nema ničeg nerealnog, već je sve zasnovano na nespornim činjenicama i realnim projekcijama. Nema pustih želja, niti bezočno lako iskonstruisanih obećanja.

Ono što se desilo juče kada je Rudnik uglja Pljevlja potpuno integrisan u Elektroprivredu Crne Gore, potvrdilo je tu našu strategiju i pružilo jake argumente u korist osnovnog dijela našeg Izbornog programa koji se odnosi na stabilizaciju opštinskih finansija i rješavanje ekoloških problema. Naime, EPCG je odnenedavno, a Rudnik uglja od juče u vlasništvu države Crne Gore koja je preuzimajući ove kompanije preuzela i sve njihove obaveze prema opštini Pljevlja. Te obaveze samo po dvije tužbe iznose 20 miliona evra što je jednako ukupnom zaduženju Opštine. U ova dva spora niko više neće moći da se poziva da svojim tužbama Pljevlja žele da stanu na put privatnom kapitalu i da postavljaju biznis barijere. Podržavljenjem ove dvije kompanije pitanje tužbi opštine Pljevlja prema Rudnika uglja i EPCG postavljeno je na nivo odnosa države Crne Gore prema jednoj od njenih jedinica lokalne samouprave. Istovjetna situacija je i sa uvođenjem lokalne ekološke takse kompanijama koje deponuju opasni ili industrijski otpad i zagađuju vazduh, zemljište i vodotoke. Ni na tom planu više ne postoje argumenti da se naplatom ekološke takse ide protiv investitora, jer su najveći zagađivači Pljevalja sada prešli u vlasništvo države.

Stavljajući ovom prilikom akcenat na promjene vlasnika Rudnika uglja i EPCG i u tom svijetlu priliku da Pljevlja u otvorenom, argumentovanom i konstruktivnom dijalogu sa Vladom Crne Gore ozbiljno krenu u oporavak i riješe goruće probleme, željeli smo da vam, poštovani građani, damo povod da pažljivo i studiozno pročitate Izborni program Koalicije „Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ i da taj dokument prihvatite sasvim ozbiljno kao jedinu pravu strategiju za izlazak Pljevalja iz ekonomske, ekološke, demografske i svake druge krize u koju su dovedena politikom centralne vlasti i njenih prestavnika na lokalnom nivou.

Pres služba

Koalicije NSD-SNPCG-PzP „Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin

Rovčanin: Fabrika cementa nužna za industrijski razvoj sjevera CG

Nema investicija, pa ni novih radnih mjesta Izgradnja fabrike cementa zaustavila bi dalje propadanje Pljevalja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *