subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Izložba „Čovjek na istoku“ u JU Centar za kulturu Pljevlja

Izložba „Čovjek na istoku“ u JU Centar za kulturu Pljevlja

U utorak 16-og avgusta, sa početkom u 19h, u JU Centar za kulturu Pljevlja, biće otvorena izložba umjetničkih putopisnih fotografija Hadisa Medenčevića.

Izložba „Čovjek na istoku“ je fotografska priča o razlikama i sličnostima ljudi na istoku, praćenim od Rusije, Kirgistana, Kine, Vijetnama, Kambodže, Hong Konga, Malezije pa sve do dalekog Japana, Sjeverne i Južne koreje. Svoje traganje i upoznavanje, zabilježio je vlastitim fotografskim stilom.

Hadisu fotografija nije profesija, ali je velika ljubav i želja zabilježiti svijet oko sebe. Nakon studija elektrotehnike u Sarajevu. 1992. novo životno odrešte mu postaje Prag. Iako je po prirodi posla kojim se bavi, više usmjeren na informatiku i tehniku, kroz fotografiju istražuje čovjeka, njegovo mjesto i interakciju sa okolinom, arhitekturom i prirodom. Hadis je apsolvent praške Škole kreativne fotografije. Za svoje radove dobio je značajna priznanja, imao niz zapaženih izložbi, a njegove fotografije su korištene kao ilustracija brojnih knjiga i reporterskih izvještaja.

Izvor-rtv pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Margita Magi Stefanović – „neponovljiva princeza“ jugoslovenske rok scene

Sklonost prema muzici ćerka jedinica proslavljenog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija pokazuje već u osnovnoj školi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.