utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Izložba „Pljevaljski slikari“

Izložba „Pljevaljski slikari“

naslovna iyloybaSinoć je holu SC “Ada” održana tradicionalna izložba “Pljevaljski slikari” u okviru Novembarskih svečanosti. Posjetioci su uživali u radovima 35 autora iz Pljevalja, sa 65 izloženih radova, od kojih su dva vajarska, dok su djeca vrtića Eko- bajka obogatila izložbu kolažom svojih radova.

– Noćas smo ovdje i stvaraoci i poštovaoci, a umjetnost je tu prisutna „nikako da nas ostavi na miru“. Likovna djela nam se noćas obraćaju, komuniciraju sa nama. Komunicirati sa nama ne znači nužno i govoriti. A na relaciji stvaralac-poštovalac, djelo i oko, izraz djela i duša posmatrača, možemo samo osjetiti ljepotu, toplinu i prisnost – kazala je  Emina Salihović, menadžer opštine na otvaranju izložbe „Pljevaljski slikari“  i dodala da izložena djela nisu umjetničke slike već “ogledala nas i naših pljevaljskih snova i snoviđenja“.

– U prilici smo da predstavimo izložbu djela pljevaljskih slikara nastalih u periodu između dvije tradicionalne novembarske izložbe. Kao motiv dominiura pejzaž, a od tehnika ulje na platnu. U poslednje vrijeme osim djela rađenim klasičnim vodenim i likovnim tehnikama sve je više fotografa koji svojim interesantnim djelima upotpunjuju pljevaljsku likovnu  scenu – kazao je Belis Pojatić, direktor Galerije „Vitomir Srbljanović“.

izlozba 1

S.Z.izlozba 2

 

 

izlozba 3izlozba 4izlozba 5izlozba 6Opširnije u narednom broju  “Pljevaljskih novina”

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prva repriza pozorišne predstave „Kuku majko“ biće odigrana 3. decembra u 20 časova

Prva repriza pozorišne predstave „Kuku majko“, rađene u produkciji JU Centar za kulturu Pljevlja, biće …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.