ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Izložba slika Majde Mučić

Izložba slika Majde Mučić

Izložba radova akademske slikarke Majde Mučić biće otvorena, 25. decembra u 19 časova u Galeriji “Vitomir Srbljanović” u Pljevljima.

Majda Mučić je završila cetinjski Fakultet likovnih umjetnosti i odavno je stasala u vrsnog akademskog slikara.

Biće ovo njena, jubilarna 50 samostalna izložba na kojoj će se umjetnica predstaviti sa preko 40 djela rađenih u tehnici ulje na platnu.

“Majda je umjetnica koja hrabro korača stazama života/umjetnosti, njena bojena sazvučja su bojevni usklici životu, ali i nježni šapat duše koja želi da se podijeli, pokloni, daruje zarad onog unutarnjeg, nemuštog govora koji nam (se) slikom eksplicitno kazuje”, zapisala je Anastazija Miranović.

Izložbu će otvoriti predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović.

Majda Mučić rođena je 1979. godine u Podgorici. Završila je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“, te slikarstvo u klasi Smaila Karaila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Članica je ULUCG-a od 2004. godine. Do sada je imala 49 samostalnih izložbi, a njeni radovi bili su predstavljeni i na brojnim kolektivnim postavkama. Živi i radi u Podgorici.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dželatović: Nemamo više pravo da ćutimo o zločinima nad Srbima

„SRPSKO SRCE JOHANOVO“ VESELINA DŽELETOVIĆA ZAVRIJEDILO OGROMNU PAŽNJU PLJEVLJAKA U organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.