sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Izložba za odrastanje i sazrijevanje

Izložba za odrastanje i sazrijevanje

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, u Pljevljiima će se večeras, u 20 časova, održati izložba“U duši me guši 1987-2017”, u holu SC “Ada”. Izložba je svojevrstan ekološki događaj  posvećen nekadašnjim pljevaljskim eko-aktivistima Canu Janićijeviću i Ivu Ševčenku, koji su na sebi svojstven način bili vizionari i izražavali svoje negodovanje prema zagađenoj životnoj sredini u Pljevljima (kroz eko aktivizam, putem karikature).

-Ovakav događaj je bio održan prije 30 godina (1987.) kada je bila predstavljena izložba karikatura pljevaljskog karikaturiste Iva Ševčenka pod nazivom „U duši me guši“. I nakon 30 godina, njegovog sina Igora Ševčenka, takođe karikaturistu, u duši guši i zbog toga je ovaj događaj posvećen nekadašnjim i sadašnjim buntovnicima prema devastiranju životnog prostora u kojem žive, ali i onim donosiocima odluka koji za 30 godina nijesu uspjeli ništa da promjene na tom polju, rekao je Vaso Knežević, u ime organizatora izložbe  NVO “Da zaživi selo”. Projekat je podržan do EU I više NVO-a.

Tri decenije pljevaljske nemoći da obezbijedi zdrav vazduh, vodu i prosperitet opštine pre očima publike – za podsjećanje, razmišljane a možda  se desi i neko djelo.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ani, Milici i Anđeli nagrada ”Dušan Grbović”

JU NARODNA BIBLIOTEKA „STEVAN SAMARDŽIĆ“ DODJELILA NAGRADU „DUŠAN GRBOVIĆ“ JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.