subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Janjušević: Na računu nema 13 miliona, svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu i državi a ne ni samom sebi

Janjušević: Na računu nema 13 miliona, svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu i državi a ne ni samom sebi

Na računu Rudnika uglja nema, niti je bilo 13 miliona eura, jer oko 2,9 miliona predstavlja kapitalizovanu dobit koja se kao takva ne može tretirati,izjavio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Dušan Janjušević.

“Sasvim je jasno da akcionar bez dublje analize i konsultacija nije smio donijeti odluku o isplati cjelokupne dobiti. Ako se kompaniji uzme ono što je zaradila veoma teškim radom zaposlenih kako onda ona može da da rezultat koji će biti respektabilan, a kako tek ako se planira uzeti znatno više novca nego što ima”, kazao je Janjušević.

Kako je istakao, stabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje.

“Jer je to uslov za stabilnu proizvodnju električne energije i uslov za stabilnost države i nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana Pljevalja i Crne Gore. Očekujem veći senzibilitet Vlade u odnosu prema Pljevljima i pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa kao što je najavio i ministar Spajić, što u prethodnom periodu nije bio slučaj. Svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima  i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi”, zaključuje Janjušević.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EPCG -Prosječan račun za mart 34,76 eura

Domaćinstva su u martu 2024. godine potrošila 126.219.420 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 4,22 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.