ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Janjušević: Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama jer se može desiti i radikalniji pristup

Janjušević: Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama jer se može desiti i radikalniji pristup

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević  u saopštenju za javnost poručio je predstavnicima Pokreta za promjene  da su svojim izjavama previše uznemirili radnike Rudnika uglja Pljevlja i Termoelektrane “Pljevlja”, što znači I cijeli jedan grad, poručujući im “nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama jer se može desiti i radikalniji pristup ovoj temi. Ekološka rekonstrikcija i toplifikacija i tačka”.

Janjušević je ocijenio da niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori kao što to rade lideri Pokreta za Promjene, te da intenzivno rade na politici uništavanja svega onog što jednu Državu čini nezavisnom i jakom “a energetski sektor je osnov za kvalitetno funkcionisanje svake države”.

“Najveći problem je činjenica da se ova vrsta demagogije plasira bez ponuđenih rješenja za prevazilaženje problema koji mogu nastati ukoliko ne preovlada razum, i pod hitno se ne krene u ekološku rekonstrukciju Termoelektrane “Pljevlja”. Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz poslednjeg teksta PZP-a i reći da “neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore” koje preko vas plasiraju “energetski eksperti” iz okruženja sigurno ništa dobro neće donijeti ni Crnoj Gori ni Pljevljima” , navodi Janjušević tražeći od njih rješenja.

Dozvolite nam da vas posmatramo kao ozbiljne sagovornike ili prestanite da sprovodite politiku identičnu onoj koja je zatvorila sva preduzeća u Crnoj Gori i ostavila vama da “ugasite svijetlo”, poručuje Janjušević ističući da je politika kojoj PzP teži bez ponuđenog rješenja “2000 radnih mjesta manje, dva privredna giganta manje, nula ponuđenih rješenja, u ujedno I vaš politički kredibilitet”.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Socijalni savjet predlaže: Starosna granica za odlazak u penziju 65 godina za muškarce i žene i 15 godina radnog staža

Predloženo i da pravo na starosnu penziju imaju i svi oni sa 40 godina radnog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.