ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / JANJUŠEVIĆ: PREDLOŽIĆU 30% POPUSTA NA UGALJ ZA PENZIONERE, NEZAPOSLENE I SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE

JANJUŠEVIĆ: PREDLOŽIĆU 30% POPUSTA NA UGALJ ZA PENZIONERE, NEZAPOSLENE I SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE

Imajući u vidu da je novi cijenovnik uglja za građane Pljevlja koji je utvrdio izvršni menadžment Rudnika uglja, pogodio socijalno ranjive kategorije građana, te da postoji opasnost pada potražnje i prelaska na zagrijavanje domaćinstava električnom energijom, na prvoj narednoj sjednici predložiću da Odbor direktora kompanije donese odluku o subvencijama od 30% na trenutnu cijenu uglja do 1. novembra tekuće godine.

Smatram da je ovakav predlog u interesu svih iz razloga povećanja potrebe za štednjom električne energije koja se nameće kao posledica svjetske energetske krize i korespondira sa odlukama matične kompanije EPCG koja je prošle godine dala tromjesečne popuste od 40% na račune za struju upravo ovim kategorijama. 

  Odlukom bi Odbor direktora naložio izvršnom direktoru da obezbijedi proceduralno sprovođenje subvencije uz potvrdu o nezaposlenosti sa ZZZCG ili potvrdu o penziji nižoj od 222 eura ili potvrdu da je korisnik subvencije u registru centra za socijalni rad. 

  Prema mom predligu ovu subvenciju bi moglo koristiti jedno domaćinstvo na bazi zahtjeva vlasnika objekta koji se nalazi u kategoriji socijalno ranjivih, a količina bi bila ograničena na najviše 5 tona. 

  Smatram da je ova odluka neophodna ne samo iz ugla građana i društvene odgovornosti kompanije, već i iz razloga da se smanji udar povećanja potrošnje električne energije za zagrijevanje domaćinstava. 

  Za ovaj predlog očekujem jednoglasnu podršku kolega iz Odbora direktora.

Dušan Janjušević, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Od utorka novo pojeftinjenje goriva

Za sedam centi biće jeftinije lož ulje Od utorka novo pojeftinjenje goriva, saznaje Televizija Vijesti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.