utorak , januar 28 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Jedan prodavac za „lijek“

Jedan prodavac za „lijek“

Na gradskoj zelenoj pijaci krajem januara, na pazarni dan, gotovo ni jednog većeg prodavca, nakupca voća i povrća, samo jedna tezga sa ograničenom ponudom. Tu je nekoliko raštrkanih prodavaca koji nude voće i povrće sa svojih imanja u malim količinama. Jutarnji mraz koji ne popušta samo je jedan od razloga što su kupci rijetki.

Nedim Agović, bivši prodavac sa gradske pijace, kako sebe naziva, objašnjava ovakvo stanje.

– Nema posla, nema ništa, evo jedan prodavac izlazi i to ne znam ni što i on radi. Sve je propalo, ovo je bankrot. Što se tiče zelene pijace mogu slobodno da je zatvore i da se bave nekim drugim poslom. Stanje je haotično, nemaština u narodu, a kad je sezona Prijepoljci uzimaju dobar dio tezgi, dotjeruju čak i sir iz Prijepolja.. Evo pazarni je dan, nekada se nije moglo ovuda proći, a sada većina prodavaca je odustala od prodaje, ne mislimo ni da počinjemo. Pokušavamo da nađemo kakav bilo drugi posao, na građevini ili po primorju, od ovog nema koristi, možeš samo da izgubiš i ono što uložiš. Dažbine su velike, niko te ne pita imaš li zaradu, traže da naplate tezgarinu, prvo mjesečnu zakupninu pa ondu i dnevnu. Plaćamo magacine koji su preskupi, da ne računamo naš rad, ne možemo da „izvučemo“ 30 odsto novca, a ne da ostvarimo zaradu – kaže Agović.

Nedim objašnjava da su ovakvom stanju dosta doprinijele velike samoposluge, marketi, ali ne samo one, već i male samostalne prodavnice koje bez dozvole prodaju voće i povrće.

Pijaca Agović.

opširnije u novom broju PV novina od 1.februara 2017.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

centar-bezbjednosti-pljevlja

Uprava policije uputila specijalce u Bijelo Polje, Berane i Pljevlja i pozvala građane da prijave provokacije

Menadžment Uprave policije je na održanom kolegijumu donio odluku da se dio Sektora specijalne policije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *