nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Jovica Zindović danas izručen Crnoj Gori radi izdržavanja kazne zatvora u ukupnom trajanju od preko 23 godine

Jovica Zindović danas izručen Crnoj Gori radi izdržavanja kazne zatvora u ukupnom trajanju od preko 23 godine


Danas su iz Republike Srbije u Crnu Goru realizovani transfer i ekstradicija Jovice Zindovića (44) iz Mojkovca, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od ukupno 23 godine i tri mjeseca.

Službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL –EUROPOL – SIRENE u Sektoru za borbu protiv kriminala su danas uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene iz Republike Srbije u našu zemlju realizovali transfer i ujedno ekstradicija osuđenog i traženog lica Jovice Zindovića – saopštili su iz Uprave policije.

On je presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog krivičnih djela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a kojom je potvrđena presuda suda u Republici Srbiji kojom je Zindović osuđen za navedena djela u Republici Srbiji.

Zindović se od crnogorskih organa potražuje radi privođenja na nastavak izdržavanja kazne zatvora u trajanju od petnaest godina i tri mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom  Polju zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećamo da je Jovica Zindović nakon bjekstva iz Zatvora u Bijelom Polju lišen slobode 21. jula 2016. godine u Beogradu po našoj međunarodnoj potjernici u okviru sprovedene istrage ciljanog traganja u saradnji sa nadležnim policijskim organima Republike Srbije.

Izručen crnogorski državljanin Jovica Zindović
Izručen crnogorski državljanin Jovica Zindović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.