ponedeljak , januar 18 2021
Početna / Vijesti / Društvo / JU Dnevni centar obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

JU Dnevni centar obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i lica sa invaliditetom Pljevlja povodom obilježavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom raspisala  likovni konkurs za djecu iz NVU „Zračak Nade“ i djecu i lica sa invaliditetom iz JU Dnevnog centra Pljevlja, kojima podršku u izradi radova mogu pružiti članovi porodice.

Tema konkursa je „Čarobni svijet različitih boja“.

Za tri prvoplasirana rada, autorima će biti dodijeljene prigodne nagrade.

Radovi, koji su izloženi u prostorijama Dnevnog centra Pljevlja 3. decembra od 12 časova, dostavljali  su se od 23. novembra do 2. decembra.

-Zbog pandemije korona virusa ove godine skromno na ovaj način obilježavamo ovaj dan ali podsjećamo da svi treba da doprinesemo ostvarivanju prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom.Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je poboljšanje kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i osoba s invaliditetom  kroz podsticanje međusobne saradnje i stvaranje partnerstva između svih aktera društva, bolje razumijevanje invaliditeta u široj društvenoj zajednici, te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvenu sredinu u skladu sa svojim mogućnostima – kazali su Dnevnog centra.

Od 1992. godine se obilježava Međunarodni dan OSI 3. decembra.

Ovogodišnja tema je: Gradimo budućnost ka inkluzivnom, održivom i pristupačnom svijetu za osobe sa invaliditetom poslije pandemije COVID-19.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-6b60e742dcb3c7b51bcdb7a5854babae-V

Oprez, ispupčen pod u RTG kabinetu Opšte bolnice

Pacijenti koji su bili na ultrazvuku ili na snimanju rendgenom u pljevaljskoj Bolnici kažu da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *