nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Jubilej Dnevnog centra Pljevlja -Podstrek djeci i roditeljima

Jubilej Dnevnog centra Pljevlja -Podstrek djeci i roditeljima

Dnevni centar Pljevlja danas obilježava prvu deceniju uspješnog rada. Zahvaljujući radu I druženju ne samo roditelja i djece sa smetnjama u razvoju, već I volontiranju generacija srednjoškolaca I druženja u Dnevnom centru, Pljevljaci su bili u prilici da osjete radost na  brojnim priredbama koje su pripremali, svi zajedno, korisnici usluga ovog centra..

U protekloj deceniji realizovali smo mnoge aktivnosti uz podršku i saradnju sa našim osnivačem opštinom Pljevlja, Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, NVU „Zračak Nade“ (koji je i pokrenuo inicijativu za otvaranje dnevnog centra) i svim ustanovama i NVO iz lokalne zajednice, Crne Gore i regiona, kazala je direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović I zahvalila  svima koji sui m bili podrška, brojnim domaćim i međunarodnim donatorima.

“Tokom ovih deset godina naša djeca su porasla, došla su i neka nova ali ono što nas sve vrijeme spaja je ljubav i osmijeh. Svih ovih godina dajemo podstrek našoj djeci da rašire svoja krila i uključe se u život zajednice u skladu sa svojim mogućnostima. Sjajnu saradnju smo imali sa roditeljima koji su naši partneri i bez kojih mnoge stvari ne bi mogli realizovati. Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima koji su svojim nesebičnim radom i toplinom dali nemjerljiv doprinos kvalitetnijem funkcionisanju Dnevnog centra”, kzala je Dujović navodeći da se danas se prisjećamo priredbe sa otvaranja Dnevnog centra i prvog ulaska djece u svoju „drugu kuću“.

Naša misija je bila i ostala promovisanje jednakih mogućnosti i puna participacija djece sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom u društvenu sredinu, kaže Dujović a vizija Dnevnog centra Pljevlja je demokratsko društvo u kome će biti ostvarena inkluzija.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije Dnevni centar nije u mogućnosti da povodom jubileja organizuje prigodnu svečanost pa će tokom oktobra napraviti retrospektivu aktivnosti koje su realizovane u proteklih deset godina.

dnevni grupnadnevni licadnevni dva osmjehadnevni osmjehdnevni centar zgradaDnevni centar djeca

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.