nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Klub mladih OO Nove Srpske Demokratije Pljevlja poziva Rovčaninina da vrati mandat

Klub mladih OO Nove Srpske Demokratije Pljevlja poziva Rovčaninina da vrati mandat

To što Nikola Rovčanin nakon odlaska iz DF vrijeđa svoje doskorašnje kolege neka mu služi na čast. Dok je pravio brzopoteznu karijeru kroz Novu srpsku demokratiju nije mu smetala „zagušljiva prostorija“ kako sada naziva  DF Pljevalja . Kada je osnivač naše stranke u Pljevljima dr Novica Stanić ostao u manjini, na unutarstranačkim izborima, baš je on prednjačio u elaboraciji osnovnih postulata demokratije i poštovanja  volje većine u opštinskom odboru. Potpuno drugi pristup imao je kada se radilo o njemu  i kada su na red došli novi izbori unutar opštinskog odbora. Tada je pokušao da pojasni da više ne vredi većinska volja članstva nego da većina treba da se podredi  manjini zato što se on ovog puta tako svrstao. U demokratskim strankama, poput naše, to što neko ostane u manjini nije nikava mana, osim u slučaju na kojem je istrajavao Rovčanin, arogantno „žedan moci i pozicija“ koje pripisuje drugima.

Do nedavno je pripadao Novoj srpskoj demokratiji koja je srpska nacionalna stranka i koja je istovremeno i  „znak nacionalnog prepoznavanja“ kojeg Rovčanin prelijetanjem u crvenu partiju javno odbacuje. U samokritici dosadašnjeg partijskog angažovanja bijedno i pokajnički pravda se novom poslodavcu  da tek sada dobija priliku da „miri i sprečava podjele“  u našoj opštini. Nikola Rovčanin ima pravo da ode gdje god želi i radi što god hoće ali mora da zna da nećemo ćutati kada nam na nedostojan način podmeće „kalkulisanje“  i problematizuje naš srpski nacionalni identitet. Čak te optužbe iznosi  u trenutku kada zbog najjadnije  karijerističke kalkulacije napušta srpsku nacionalnu stranku i prelazi u nacionalno nedefinisani politički objekat. No, vjerovatno je sve ovo moralo tako da se i završi, pa Nikola Rovčanin, poput ranijih srpskih preletača, završava na kraju u kolo anacionalne politike koju je osmislio neko sa strane a prihvatilo cijelo jato  preletačevića kojima svim svojim bićem i pripada.

Mladi DF-a u Pljevljima  s nestrpljenjem čekaju da vide crvene kravate koje će Bečić okačiti Nikoli Rovčaninu i drugim preletačevićima iz Pljevalja. Ocijenicemo  brzinu i rad nogu dok budu raznosili  čokoladice i sličice sa likom svog novog lidera po Pljevljima. Mi očigledno nismo tako dobro društvo za Rovčanina poput novih drugara koji su kao i on ostali u manjini u ranijim strankama gdje su pravili vlastite političke karijere da bi se onda  okupili u novoj firmi.

Tamo postoje drugi kriterijumi na osnovu kojih se napreduje u stranci. Svakako, da raniji radovi Nikole Rovčanin, i to oni sa početka političkog angažmana kada se bio snažno „priheftao“ uz nekadašnjeg direktora, hvaleći njegove političke rezone i ljudske kvalitete mogu značajno pomoći njegovom novom  pozicioniranju.  Što se tiče mladih Nove srpske demokratije iz Pljevlja, mi nemamo nikakve dileme da se iza ovoga transfera krije najobičnija politička korupcija i konkretna trgovina, čemu je sklon Aleksa Bečić i ostali iz demokrata.

Pozivamo Nikolu Rovčanina, koji je  napustio Novu srpsku demokratiju i DF  izdajući njen program tako što se obezbijedio  i zbrinuo  kod novih partnera Alekse, Moma, Dženana, Nevena i Štjefana, da vrati odbornički  mandat stranci.

 

NEMANJA BRAŠANAC, predsjednik Kluba mladih

VIOLETA LAKOVIĆ, diplomirani politikolog

DRAGAN JOKSIMOVIĆ, diplomirani mašinski inženjer

SOFIJA GVOZDENOVIĆ, apsolvent prava

JOVANKA VRANEŠ, diplomirani pedagog

MILAN POTPARA, diplomirani ekonomista

NEVENA BAJČETIĆ, apsolvent diplomatije

VELIMIR ČABARKAPA, SSS

ANA JOVIĆ, pravno administrativni smjer

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Usvojene izmjene Zakona o predsjedniku

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore, koje je predložio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.