petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Kolovozi mokri, vožnju prilagođavaju uslovima na putu

Kolovozi mokri, vožnju prilagođavaju uslovima na putu

Na pojedinim dionicama u Crnoj Gori zbog kiše dolazi do zadržavanja vode na putivima, dok su odroni mogući na putevima koji vode pored rijeka i kosina, upozorili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su rekli da je vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova, i savjetovali krajnje opreznu vožnju prilagođenu stanju na putu i ​​poštovanje pravila saobraćaja.

Na regionalnom putu R-13, dionica Mateševo-Kolašin, saobraćaj će biti obustavljen od deset do 14 sati.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mestu Sokolovina, zbog radova je obustavljen za sva vozila.

Na tom putu u mjestu Gojakovići, zbog sanacije klizišta, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je nosivost preko 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od devet do 15 sati.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rudarskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj će biti obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu M-6, dionica Đurđevića Tara-Žabljak, saobraćaj će od sedam do 17 sati biti povremeno obustavljen, ne duže od 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjernom mjestu radova.

Na regionalnom putu Kolašin-Mateševo saobraćaj se na mjestima radova odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica–Bioče, saobraćaj se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnica Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Izvor-cdm

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.