ponedeljak , januar 18 2021
Početna / Vijesti / Politika / Konjević: Ujedinjenja opozicije neće biti

Konjević: Ujedinjenja opozicije neće biti

Kako građanska i evropska partija može da se ujedini sa onima koji šalju poruke da će zapaliti Skupštinu

Poslanik Socijaldemokratske partije SDP Raško Konjević kazao je da je ta partija uvijek bila i biće za dijalog, ali da u ujedinjenu opoziciju ne vjeruje i da na to ne treba trošiti vrijeme.

On je kazao za Dan da u izbornoj godini i bojkot svih izbora postoji kao opcija, ali da to treba da bude posljednja solucija i da prije bojkota prednost treba dati dijalogu.

“Ne postoji šansa, a ni potreba, za ujedinjenje opozicije. Kako mislite da partija građanske i evropske orijentacije može da dijeli političke vrijednosti onih koji pozivaju ratne drugove iz devedesetih i koji smatraju da pojedini poslanici samo zato što su druge vjere ili nacije ne mogu da glasaju za pojedine zakone“, rekao je Konjević.

 

Raško Konjević
Raško Konjević (Foto: Boris Pejović)

On je upitao kako građanska i evropska partija može da se ujedini sa onima koji šalju poruke da će zapaliti Skupštinu.

Prema njegovim riječima, na takve poruke „prostruji slike fašizma, a ne normalne evropske politike“.

„Ta retorika i politika ne može imati ništa zajedničko sa građanskim i evropskim poimanjem politike. Tako da ne vjerujem da će biti ujedinjenja opozicije, barem ne onih građanskih snaga sa ovakvim politikama”, kazao je Konjević.

On smatra da je u Crnoj Gori hronično nepovjerenje u izborni proces, što je konstatovano i u izvještajima međunarodnih institucija.

„Iako se hvalimo da smo napredovali na putu usvajanja vrijednosti i prakse država članica EU, današnji ambijent i uslovi za izbore su daleko ispod onoga što je dio političkog života i nama susjednih država, recimo Hrvatske i Slovenije, a da ne govorimo o starim evropskim demokratijama“, kazao je Konjević.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nsd

Božićna čestitka OO Nove Srpske Demokratije

U ime OO Nove Srpske Demokratije i svoje lično ime, sveštenstvu i monaštvu SPC i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *