ponedeljak , jul 6 2020
Početna / Vijesti / Politika / Konjević: Žugić obmanuo građane, bankari pokazali odsustvo solidarnosti

Konjević: Žugić obmanuo građane, bankari pokazali odsustvo solidarnosti

ŽUGIĆ DA ODE SA FUNKCIJE, BOLJE DA MJERA NIJE NI PREDLAGANA

„Ako ovih dana tražimo od građana odgovornost i poštovanje naredbi, valjda bi odgovornost Žugića morala da bude veća i za primjer“

Raško Konjević
Raško Konjević (Foto: Boris Pejović)

 

Dodao je da je posebna tema „odsustvo solidarnosti“ bankarskog sektora sa klijentima i društvom koje se suočava sa najvećom krizom u novijoj crnogorskoj istoriji.

„Bankarima je izgleda malo što građanima naplaćuju najveće kamate u regionu, što ne postoji transakcija koju „papreno“ ne naplate uključujući i one interne gdje nemaju nikakve troškove. Zaboravili su da svoj profit zarađuju od građana i privrede i da bi morali da pomognu onima koji zbog ove krizne situacije ne mogu da rade, zarađuju svoju platu pa time teško i da vraćaju kreditne obaveze“.

Dodaje i da je bankarski sektor zaradio desetine miliona profita u prošloj godini.

„Pa bi, kao najprofitabilniji sektor, trebalo da ima više osjećaja za trenutak, snoseći i sam makar dio tereta krize, kada to već rade mnogi koji imaju puno manje. I umjesto da pokažu barem zrno solidarnosti na koju danas svi pozivamo, odreknu se dijela svoga budućeg profita, njima guverner Žugić dozvoljava da i u ovoj situaciji “namaknu” koju kamatu više. Zato, baš radi „odgovornosti i solidarnosti“ – guverner Žugić treba da podnese ostavku, a gospoda bankari da shvate da nije momenat za ekstra profit već za solidarnost sa narodom“, zaključio je Konjević.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo lekic

LEKIĆ: Žao mi je sudije Branka Pejovića kao rodjenog brata

Bilo je za očekivati da ja i OO Nove srpske demokratije osudimo sudiju Branka Pejovića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *