subota , decembar 5 2020
Početna / Vijesti / Kultura / Konkurs za djecu „Maskota po mjeri“

Konkurs za djecu „Maskota po mjeri“

Kao podršku kampanji „Ostani doma”, Zavod za metrologiju 21. aprila pokreće kreativni konkurs pod nazivom „Maskota po mjeri” namjenjen djeci uzrasta do 12 godina.

U okviru konkursa potrebno je da djeca po uzoru na dizajnirane modele maskota za metar, kilogram, sekundu, amper, kelvin, kandelu i mol, izrade svoju izabranu verziju maskote. Pri tom mogu da koriste razne likovne tehnike: crtačke (olovka, tuš, pastel), slikarske (akvarel, tempera, kolaž), kao i vajarske (glina, papir, plastelin, kombinovana tehnika). Sve modele maskota učesnici mogu da pogledaju na web sajtu www.metrologija.me, kao i na propratnom posteru konkursa Maskota po mjeri”.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati fotografije procesa izrade maskote, kao i finalnog rada na email: maskotapomjeri@gmail.com. Jedan učesnik može da pošalje najviše četiri fotografije uz koje je potrebno navesti ime, prezime i godine djeteta, grad, kao i kontakt podatke.

Osim djece iz Crne Gore, Zavod za metrologiju takođe poziva i djecu iz regiona i njihove roditelje da učestvuju u konkursu i fotografije pošalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije.

Cilj konkursa je podsticanje učenja i zabave kod kuće kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije. Zavod za metrologiju ovim konkursom daje doprinos akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno poštovanju mjera i preporuka zvaničnih zdravstvenih institucija. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica (SI).

Najkreativnije učesnike očekuju nagrade: polaroid fotoaparat za osvojeno prvo mjesto, akciona kamera i društvena igra za drugo i knjiga uz školski pribor za treće mjesto.

Dostavljene fotografije Zavod će objaviti na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma, #maskotapomjeri,  #zabavnametrologija i #porodicnametrozabava.

Konkurs će biti otvoren do 18. maja 2020., dok će proglašenje pobjednika biti objavljeno 20. maja kada se i obilježava Svjetski dan metrologije.

Ovo je drugi konkurs koji je Zavod za metrologiju organizovao u okviru podrške kampanji „Ostani doma”. Prethodni konkurs „Mjerioci u kuhinji” trajao je od 18. marta do 15. aprila.

 

Poster za konkurs Maskota po mjeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Osnivački pečat iz 1901. godine Gimnazije "Tanasije Pejatović"

Istorijsko nasleđe potisnuto političkim aktivnostima?

Na skorašnji poklon po 10 Pobjedinih izdanja, ili 160 istorijskih knjiga, za 16 obrazovnih ustanova …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *